28 / 04 / 2024

evde tadilat izni için belediyeden izin alınır mı

evde tadilat izni için belediyeden izin alınır mı

Evde tadilat yapmak için izin alınıp alınmayacağı hususu, yapılacak tadilatın türüne ve yarattığı sonuca göre değişkenlik gösteriyor. Peki evde hangi tadilatlar için izin alınması gerekir?

Evde tadilatın metrekaresi 500 TL'ye yükseldi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde evlerde geçirilen süre artınca tadilat talepleri de arttı. Gelen son zamlarla parke, pencere, boya, seramik, kapı gibi dekoratif yenilemenin metrekare maliyeti 500 TL'ye yükseldi.

Gaziantep'te duvarın altında kalan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Gaziantep'te Şahinbey ilçesi Yavuzlar Mahallesi Bademli Sokak'ta bir evde tadilat yaparken yıkılan duvarın altında kalan işçi, yaşamını yitirdi.

Yapı Kayıt Belgesi alan binalara tadilat izni!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bir bağımsız bölümünde sonradan yapılan aykırılıklar nedeniyle "Yapı Kayıt Belgesi" alınmışsa diğer bölümlerde de tadilat yapılabilecek.

Cam balkonsuz ev kalmayacak!

Koronavirüs sürecinde evde tadilat işlerinde artış yaşandı. Bu dönem içerisinde en çok dikkat çeken servis ise cam balkon hizmeti oldu. Cam balkon talebi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 181 arttı.

Tümer Metin ve Gamze Topuz'un evinde tadilat var!

Eski milli futbolcu Tümer Metin ve oyuncu Gamze Topuz, uğradıkları bir dükkandan ellerinde matkapla ayrıldı. Gazetecileri gören Metin, “Evde tadilat var, iş başa düştü” dedi.

6 maddede evinizde tadilat için izlenecek prosedürler!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, Emlakkulisi.com okurları için evde yapılan tadilat, bakım veya onarım işlerine ilişkin yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

7 soruda iskansız evde oturmanın riskleri!

Belediyelerin İmar müdürlükleri yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan deniyor. İşte 7 soruda iskansız evde oturmanın riskleri...

Kocaeli Darıca'daki kaçak bina mühürlendi!

Ak Parti Darıca İlçe Başkanlığı'nın yönetiminde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olan Sezai Ata, kendisine ait çay bahçesi için 'basit tadilat' izni alarak kaçak bina yaptı. Gelen şikayetler üzerine kaçak yapı mühürlendi.

Evde tadilat yaparken dikkat edilmesi gereken 8 tehlike!

Bu yaz evinizdeki tadilatı kendiniz yapmakta kararlıysanız bu haberi okumadan işe girişmeyin. Eğlenceli görünen bu tadilatta dikkat edilmezse hastanelik olabilir hatta ailenizin de sağlığını riske sokabilirsiniz.

Urla Zeytineli’ndeki tesislere tadilat izni mi verildi?

Ensar Vakfı’na, Devlet Hava Limanları İşletmesi’nden alınarak tahsis edilen Urla Zeytineli’ndeki koyda yer alan tesislere, “depreme dayanıksız” raporuna karşın tadilat izni verildi.

Tarihi binalara basit tadilat izni almak çok kolay!

Yılların getirdiği tahribata karşı binasını onarmak isteyen ancak uzun süren izin işlemlerden kaçınan tarihi bina sahipleri, Beyoğlu Belediyesi’ne gelerek gerekli olan bütün izinleri herhangi bir engele takılmadan kolayca alabiliyor.

SİT alanlarında bulunan yapılardaki onarım ve tadilat izni kaldırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal SİT alanlarında bulunan yapılardaki onarım ve tadilat için izin şartını kaldırdı. Bir başka ilke kararı ile de mağaralar ile koruma alanı içerisinde yapılaşmaya izin verildi.

Reza Zarrab'ın Kanlıca’daki yalısı için tadilat izni alındı mı?

Reza Zarrab’ın Kanlıca’da bulunan yalıya Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden izinsiz tadilat yaptırdığı ortaya çıktı. Zarrab, ikinci derece tarihi eser olarak tescilli ikiz yalılardan birine kaçak kat çıkmış ve iki yalı arasına da asansör yaptırmıştı.

evde tadilat izni için belediyeden izin alınır mı Haberi

evde tadilat izni için belediyeden izin alınır mı

Evde tadilat için belediyeden izin alınır mı?

Evde tadilat yapmak için izin alınıp alınmayacağı hususu, yapılacak tadilatın türüne ve yarattığı sonuca göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin, dışarıdan görünen, metrekare değişikliğine yol açan ve bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatların yapılabilmesi için belediyeden tadilat ruhsatı alınması gerekiyor.


Buna karşın boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar, eğer tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa, ruhsata tabi olmuyor.


Ancak her ihtimale karşı, tadilata başlanmadan önce belediyeye veya tadilatı yapacak olan yetkililere danışılmasında fayda bulunuyor.


Ayrıca, kat maliklerinin anagayrimenkule zarar verecek herhangi bir tadilat yapmaması gerekiyor. Bu husus, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında, madde 19'da şu şekilde açıklanıyor.


Anagayrimenkulün bakımı, korunması ve zarardan sorumluluk: 


Madde 19 – 

Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve...