05 / 05 / 2024

eve haciz kaltımı 2015

eve haciz kaltımı 2015

Haczedilen malların belli bir süre içinde satış talebinin yapılması gerekiyor. Yapılan satıştan elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz olan eşyalar geri alınır mı?

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayı müjdesi geldi! Aile Bakanlığı'ndan flaş adım... Her eve ödeyecekler! Aman unutmayın!

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayı müjdesi geldi! Aile Bakanlığı'ndan flaş adım... Her eve ödeyecekler! Sakın kaçırmayın! Paralar hesaplara tek tek hesaplara yatırılıyor, aman unutmayın...

Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı?

Prefabrik evlerin nasıl ısındığı merak ediliyor. Bu yüzden Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

Burada eve yatırım yapan parasını ikiye katladı! İkince ev neredeyse bedavaya geldi

Türkiye'de ortalama bir konutun fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüzün üzerinde arttı. Geçen sene bu dönemde 500 bin liraya satılan bir ev bu sene aynı dönemde 1 milyon lirayı geçti. Parasını konuta yatıran bir yatırımcı eve yatırdığı parayı bir yılda amorti etti.

Emekli maaşlarına haciz konulabilir mi, Emekli maaşına hangi durumlarda kesinti uygulanır?

Emekli maaşlarına haciz konulması mümkün mü, emekli maaşlarına hangi durumlarda kesinti uygulanır, emeklilikte hangi yaş düzenlemesi esas alınır, mahkumun emekli maaşını almak için emeklilik başvurusu nasıl yapılır sorularının cevapları haberimizde...

Tapunun üzerinde haciz var mı?

Bir gayrimenkul satın almak isteyen vatandaşların araştırmaları gereken konular arasında haciz de yer alıyor. Peki, tapunun üzerinde haciz var mı? Nasıl ve nereden bakılır?

Asgari ücretliye müjde! Maaşınıza haciz konulamayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'ne üye bankaların alacakları için geçerli olmak üzere; Aylık geliri asgari ücret ve altında olan borçluların üye bankalar nezdindeki hesaplarına yatırılan ücret ve maaşlarına haciz ve teminat alınmayacağına karar verildi.

Kiracısının olduğu eve baltayla saldıran ev sahibi: Tekrar yapacağım!

İçerisinde kiracısının olduğu eve baltayla saldıran 93 yaşındaki ev sahibi: Tekrar yapacağım

Milyonlarca mükellefini ilgilendiriyor! Vergi düşüyor!

Gayrimenkul ve amortismana tabi tutulan kıymetlerin yeniden değerlendirmesine ilişkin çerçeve genişlerken mükellefler için daha düşük oranlı vergi imkanı sunuluyor.

Haciz işlemleriyle ilgili tüm merak edilenler!

MTN Hukuk Yönetici Ortağı Umut Metin, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında haciz işlemleriyle ilgili tüm merak edilenleri anlattı....

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

eve haciz kaltımı 2015 Haberi

eve haciz kaltımı 2015

Haciz olan eşyalar geri alınır mı?

Borcunu ödemeyen borçlunun menkul (taşınabilir) ve gayrimenkul (taşınmaz) mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. 


Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor.


Haczedilen malların belli bir süre içinde satış talebinin yapılması gerekiyor. Yapılan satıştan elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. 


İcra İflas Kanunu'na göre kimi mal ve haklar hacze konu olamıyor. Peki, haciz olan eşyalar geri alınır mı?


Haciz olan eşyaların geri alınması!

Haciz koyulan mallara daha sonra başka bir alacaklı tarafından aynı zamanda haczedilebiliyor. Daha sonra menkul değere çevrilen mallar alacaklılara pay ediliyor.  Elde edilen paylar...