29 / 04 / 2024

eve hangi abonelikler alınır

eve hangi abonelikler alınır

Yeni ev satın alan ya da kiralayan kimselerin evdeki bazı abonelikleri kendi adına almaları gerekiyor. Kanunen bu abonelikler kullanıcı adına düzenleniyor. Peki, yeni ev abonelikleri nelerdir? Bu abonelikler nasıl alınır?

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

Ev almak isteyenler Akbank, İş Bankası, Garanti ve Yapı Kredi'nin kapısını tıklattı! Hangi bankanın faizi ne kadar?

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler Akbank, İş Bankası, Garanti ve Yapı Kredi'nin kapısını tıklattı! Peki hangi bankanın faizi ne kadar? İşte Mart 2024'te 4 bankanın konut kredisi faizleri...

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler dikkat! En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler bankalardaki konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki en düşük konut kredisi faizi hangi bankada? İşte banka banka faiz oranları...

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Evinizi döşerken hangi mobilyalara para harcamalısınız?

Yeni bir eve taşınmak veya yaşadığınız evi yeniden dekora ettirmek genelde pahalıya patlar. Özellikle de bir evi baştan aşağı yenilemek cebinizi oldukça zorlar. Peki evinizi döşerken hangi mobilyalara para harcamalısınız?

Banka hangi durumlarda eve el koyabilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kredi kartına borcuna banka eve el koyar mı?'' sorusunu yanıtladı.

Bir eve ne kadar tuğla gider?

Ev için ne kadar masraf çıkacağı, evin metrekare büyüklüğüne ve kullanılan malzemelerin kalitesine göre değişiyor. Peki, ortalama bir ev için hangi malzemelerden ne kadar kullanılır? Bir eve ne kadar tuğla gider?

Bir eve ne kadar beton gider?

Bir arsanız olduğunu ve üzerine bir ev inşa etmek istediğinizi düşünelim. Ev inşa etmek için hangi malzemelerden ne kadar kullanacaksınız? Bir eve ne kadar beton gider? İşte yanıtı..

İskansız eve internet bağlanır mı?

İnşaat çalışmaları biten kullanıma hazır hale getirilen binaların sıklıkla yaşadığı problemlerin başında iskan geliyor. İskan olmasan bazı abonelikler alınamıyor. Peki, iskansız eve internet bağlanır mı?

Eve haciz hangi durumlarda gelir?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol muvcuttur ve bunlardan tümünü icra dosyasında talep açarak gerçekleştirmek mümkün. Peki, eve haciz hangi durumlarda gelir?

Hangi ev eşyaları haczedilir?

Borçlu kimsenin borcunu ödememesi durumunda İcra takibinde bulunulması için alacaklının başvuru yapmasıyla haciz işlemi başlatılmış oluyor.Haciz memuru borcun karşılığında eve gelip bazı eşyalara el koyuyor.Peki hangi ev eşyaları haczedilir?

İcra eve ne zaman gelir?

Borçlu olan bir kişinin,borcunu ödememesi halinde alacaklı dava açıp,icrayla eve gelebiliyor.Peki icra eve ne zaman gelir?Eve gelen İcra memuru hangi eşyaları haczedebilir?

Yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler!

Yeni bir ev aldığınızı ya da kiraladığınızı farz edelim. Taşınmaz maldaki abonelikleri açtırılarak, kullanıcı adına düzenlenmesi gerekiyor. Peki, yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler nelerdir?

eve hangi abonelikler alınır Haberi

eve hangi abonelikler alınır

Yeni ev abonelikleri nelerdir?

Yeni ev satın alan ya da kiralayan kimselerin evdeki bazı abonelikleri kendi adına almaları gerekiyor. Kanunen bu abonelikler kullanıcı adına düzenleniyor. 


Taşınmazda mal sahibi ya da kiracı olarak kim oturuyorsa abonelikleri alma yükümlülüğü de onun oluyor. Peki, yeni ev abonelikleri nelerdir? Yeni ev abonelikleri nasıl yapılır?


Yeni ev abonelikleri; elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri.


Yeni ev elektrik aboneliği..

A) Mesken sözleşmeleri için 

•  Mal sahibi veya vekili (Noterce vekalet verilen) ise tapu fotokopisi veya mal sahibi olduğunu belirleyen belge

•  Kiracı ise kira kontratının aslı ve birlikte fotokopisi 

•  Nüfus cüzdanı fotokopisi 

Kira kontratı yok ise kira kontratından dolayı mal sahibi ile aralarında çıkabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair yazılı beyan ile birlikte ikametgah senedi Güvence bedeli ve damga vergisi tahsil edilir....