03 / 05 / 2024

eve oturma raporu almak

eve oturma raporu almak

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

Rize'de imarsız binaya oturulmaz raporu verildi!

Rize Afet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları kontrolde Müftü Mahallesi'ndeki bir binaya oturulamaz raporu verdi. Müftü Mahallesi Dağdibi yolu üzerinde bulunan ve her hangi bir imar izni ve oturma izni bulunmayan bina, müteahhit tarafından inşaat aşamasında bırakıldı.

CLK Boğaziçi Elektrik gayrimenkul raporu yayınladı!

CLK Boğaziçi Elektrik, abonelik sözleşmelerinden yola çıkarak gayrimenkul raporu yayınladı. Rakamlar inanılmaz. Sadece İstanbul’un Avrupa yakasında 360 aile her gün ‘0’ eve taşınıyor. İkinci elde hareket ise ayda 25 bini geçiyor.

Osmancık'taki metruk eve sağlam raporu mu verildi?

Osmancık ilçe merkezinde her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan metruk bir eve Kırıkkale İdare Mahkemesi tarafından 'iskeleti sağlam ve herhangi bir tehlike oluşturmuyor' gerekçesiyle yıkım izni verilmediği ileri sürüldü.

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte, ekspertiz raporu dilekçe örneği!

İskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı olarak hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gerekli evraklar sunularak binanın iskan raporu isteniyor. Peki, iskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka öncelikle eve bir eksper gönderek incelemek istiyor. Bu rapora göre kredi tutarı belirleniyor. Peki, Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Yanlış hazırlanan ekspertiz raporu nasıl düzeltilir?

Konut kredisinde konut ekspertizi zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Eksperler eve değer biçiyor hazırladıkları ekspertiz raporunu bankaya sunuyor. Eksper raporu yanlış düzenlemişse ne yapılabilir? Yanlış hazırlanan ekspertiz raporu nasıl düzeltilir?

Oturma ruhsatı olmayan eve kredi çıkar mı?

Belediyelerin imar birimleri tarafından verilen iskan belgesi, inşaatın projesine uygunsuzluğu durumunda verilmiyor. Oturma ruhsatı nasıl alınır? Peki, oturma ruhsatı olmayan eve kredi çıkar mı?

Çeşme'de oturma raporu alabilmek için ağaç dikme şartı getirildi!

İzmir Çeşme'de yeni yapılan her evin, oturma raporu alabilmek, elektrik, su ve kanalizasyon bağlatabilmek için 'ağaç dikme şartı'nı yerine getirmesi gerekiyor. Süs bitkileri ise ruhsat için geçerli sayılmıyor..

Çeşme'de yeni yapılan konutlara oturma raporu almak için ağaç dikmek şart!

Çeşme 'nin yeşil ve doğa ile birlikte büyüdüğünü belirten Başkan Faik Tütüncüoğlu, ilçede yeni yapılan konutlara oturma raporu alınabilmesi için 'ağaç dikme şartı' getirildiğini söyledi...

İspanya'dan 500 bin Avro'luk konut alana oturma izni!

Soraya Saenz de Santamaria İspanya'dan 500 bin Avro'luk konut alana oturma izni verileceğini söyledi

eve oturma raporu almak Haberi

eve oturma raporu almak

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor.


Bu raporun alınmaması halinde, yapı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor, burada kat mülkiyeti kurulamadığı gibi; bazı haklardan da mahrum bırakılıyor.


Bir eve oturma ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, Oturma ruhsatını kim verir? Oturma ruhsatı nereden alınır?


Gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi durumunda belediyelerin İmar Müdürlüğü, yapının ruhsatlı projesine uygun olması durumunda iskan iznini düzenliyor. 


Oturma ruhsatı için gerekli belgeler..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı...