10 / 05 / 2024

Evergrande Group genel merkez binası

Evergrande Group genel merkez binası

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Sobına Group İnşaat İthalat İhracat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sobına Group İnşaat İthalat İhracat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Mokrane, Nassıra Inchekel ve Sofıane Hanı ortaklığında kuruldu.

Kudus Group Gayrimenkul Turizm Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kudus Group Gayrimenkul Turizm Ve Genel Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Farıd I.H.B. tarafından kuruldu.

Çinli Evergrande'nin hisseleri atama haberinin ardından yükselişe geçti!

Borç yükü altında olan China Evergrande Group'un hisseleri, şirketin yönetim kuruluna bir devlet şirketi yetkilisini atamasından sonra artışa geçti.

Rooma Group Gayrimenkul Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rooma Group Gayrimenkul Ve Genel Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile  Shamım Farahmand tarafından kuruldu.

Evergrande yine kupon ödemesini yapamadı!

Çin'in en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olan China Evergrande Group'un iki tahvil için kupon ödemesini yapamadığı açıklandı.

Çinli emlak devi Evergrande zararına hisse satıyor!

Hong Kong Borsası’na yapılan açıklamaya göre Çinli emlak devi Evergrande, HengTen Networks Group Ltd.’deki bütün payını oldukça büyük bir zararla satmayı düşünüyor...

Çin’deki borç krizi emlak şirketlerine sıçrıyor!

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya ilişkin tedbirlerinin olumsuz etkileri ve China Evergrande Group’un içinde olduğu borç krizi, büyük emlak şirketlerine de sıçramaya başladı.

Çinli emlak devi Evergrande temerrütten kurtuldu!

Çinli Evergrande Group, kupon ödeme vadesi 23 Eylül tarihinde sona eren dolar cinsinden tahvilin ödemesi için bugün para aktardı. Eğer bu yapılmasaydı şirket resmen temerrüte düşecekti, şimdi ise Evergrande hisseleri yüzde 5.4 değerlendi. 

Evergrande'nin yüzde 51 hissesinin satışı askıya alındı!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group'un emlak hizmetleri birimindeki yüzde 51 hissesini satma anlaşmasının askıya alındığı açıklandı.

Çinli emlak devi Evergrande krizinde son durum ne?

Evergrande'nin iflasının Çin'deki finansal sistemin işlerliğini bozacağıyla ilgili tedirginlikler devam ediyor. Sunac China ve Kaisa Group tahvil kupon ödemelerini yaptığı için sektör destek buldu. Fakat Evergrande ödemelerinden birini 23 Ekim'de yapmazsa tahvilleri temerrüde düşecek.

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Evergrande krizi diğer gayrimenkul şirketlerini de etkiliyor!

Toplam 300 milyar doları aşkın borcu olan ve likidite sıkıntısıyla karşılaşan Çinli gayrimenkul devi Evergrande Group, diğer gayrimenkul şirketlerine de kaybettirdi

Evergrande Group genel merkez binası Haberi

Evergrande Group genel merkez binası

Devlete ait Yuexiu Property şirketi, Çin'li Evergrande Group'un Hong Kong'daki genel merkez binasını satın almak için yapılan 1.7 milyar dolarlık anlaşmadan çekildiğini açıkladı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; iki kaynaktan alınan bilgilerde, anlaşmanın, Yuexiu şirketi yönetim kurulunun Evergrande'nin hala çözüme kavuşmayan mali sıkıntılarının satış sürecinin sorunsuz olarak tamamlanmasına engel olabileceği endişeleriyle bozulduğu belirtildi. 

Tarihi binanın satışı için görüşmelerin bitirilmesi, kapılarını çalan alacaklılara borçlarını ödeyebilmek için bazı varlıkları elden çıkarmaya çalışan ve nakit darboğazındaki Evergrande için bir başka sorun oldu. 300 milyar doları aşkın borcu olan şirket, şu ana kadar uluslararası tahvillerinde üç tur faiz ödemesini yapamadı.

Evergrande krizi diğer gayrimenkul şirketlerini de...