05 / 05 / 2024

evimde kızım oturuyor gelir vergisi verecek miyim

evimde kızım oturuyor gelir vergisi verecek miyim

Siz de kira gelir vergisi kapsamında sıkça sorulan sorulardan olan "Evimde çocuğum oturuyor, gelir vergisi verecek miyim?" diyorsanız, yanıtı ve detayları haberimizde görebilirsiniz...

Aile Destek Programı Temmuz'da bitiyor ama üzülmeyin vatandaşlık maaşı müjdesi geldi! Vatandaşlık maaşı kime yatırılacak

Aile Destek Programı Temmuz'da bitiyor ama üzülmeyin vatandaşlık maaşı müjdesi geldi... Vatandaşlık maaşı kime yatırılacak?

Kızılay'dan müjde! 15 farklı branşta sağlık personeli alacak! İşte başvuru detayları...

Kızılay 15 farklı branştan personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, Kızılay hangi meslek gruplarına iş imkanı sağlayacak? Başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Aile Destek Programı bitiyor diye üzülmeyin şimdi de vatandaşlık maaşı müjdesi geldi! Vatandaşlık maaşı kime verilecek?

Aile Destek Programı bitiyor diye üzülmeyin şimdi de vatandaşlık maaşı müjdesi geldi... Vatandaşlık maaşı kime verilecek? İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kızılay’dan 5 şehirde personel alımı! Başvuru koşulları ve detaylar belli oldu!

Kızılay, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Kızılay bünyesine katılmak isteyen adaylardan KPSS şartının istenmeyeceği öğrenildi. İşte Kızılay personel alımlarına ilişkin tüm detaylar...

Kızılay’dan son dakika KPSS şartsız personel alımı! Elinizi çabuk tutun!

Kızılay’ın yayımladığı yeni ilana göre, bünyesinde istihdam etmek amacıyla 3 farklı alanda personel alımı yapılacak. KPSS şartının aranmadığı bu alımlar kapsamında adaylarda bazı genel ve özel şartların arandığı öğrenildi. Peki, Kızılay’a başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Kızılay KPSS şartsız personel alıyor! 2023 Kızılay personel alımı ne zaman? Hangi kadrolara alım yapılacak? 

Kızılay'ın işçi alımları binlerce vatandaş tarafından sık sık araştırılıyor. Peki 2023 Kızılay personel alımı ne zaman? Hangi kadrolara alım yapılacak? 

Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Kızılay para yardımı kimlere verilecek?

Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu gündemde yer alıyor. Peki Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar!

Kızılay memur alımı başladı! KPSS’siz hemen Kızılay memuru olun! İşte Kızılay memur alım şartları!

Kızılay bünyesindeki eksikliği gidermek için memur alımına başladı. İşte Kızılay memur alım şartları!

Kızılay'dan personel alım ilanı! En az ilkokul mezunu 40 alanda personel alınacak!

Türkiye'nin en önemli yardım kuruluşlarından biri olan Kızılay, ülkemizde meydana gelen doğal afetlerde ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmek için çalışıyor. Son dönemde yaşanan depremlerden sonra Kızılay, 40 farklı alanda yüzlerce personel alımı yapacağını açıkladı.

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Kızılay 5 ilde lise mezunu personel alımı yapacak! Bugün başvurun yarın işe başlayın! İşte şartlar!

Kızılay 5 şehirde personel alımı yapacak. Üstelik belirtilen şartlar arasında lise mezunu kriteri de yer alıyor. İşte detaylar!

Kızılay yeni memur alımını duyurdu! KPSS’siz hemen Kızılay personeli olun! İşte şartlar!

Kızılay yeni memur alımı yapacak. Kızılay KPSS’siz memur alımında bulunacak. İşte Kızılay iş ilanına dair detaylar!

Kızılay 12 ilde personel alımı yapacak! Bakın hangi kadrolarda alım olacak!

Kızılay 12 il için personel alımı yapacağını resmi kaynaklarda da açıkladı. Bu alım ise Kızılay bünyesinde çalışmak isteyenleri oldukça heyecanlandırdı. Siz de bu alanda çalışmak istiyorsanız başvuru yapmanız gerekmektedir.

evimde kızım oturuyor gelir vergisi verecek miyim Haberi

evimde kızım oturuyor gelir vergisi verecek miyim

Evimde çocuğum oturuyor, gelir vergisi verecek miyim?

Kira geliri elde eden kimselerin, kira gelir vergisi beyannamesinde bulunması ve vergilerini açıklanan ödeme tarihlerinde ödemeleri gerekiyor.


Kira vergisi hususunda sahip olunan ancak kiraya verilmeyen daireler için vergi ödenip ödenmeyeceği akıllarda soru işareti bırakıyor. Yaşadığınız konuttan hariç, başka bir konutunuz var ve burada ailenizden bir birey yaşıyor ve  "Evimde çocuğum oturuyor, gelir vergisi verecek miyim?" diyorsanız hemen konuya açıklık getirelim.


Söz konusu konut çocuklara, anne veya babaya verilmişse emsal kira bedeli verilmiyor. Ancak, ev bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılmışsa emsal kira bedeli verilmek zorunda oluyor. 


Emsal kira bedeli

Emsal kira bedeli emlak vergisi değerinin yüzde 5’i üzerinden hesaplanıyor. Örneğin ev sahiplerinin evlerini kira almadan arkadaşlarına vermeleri halinde vergilerini beyan etmek zorunda kalıyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi

Kira gelir vergisi...