15 / 05 / 2024

evin emlak vergisi değeri 2015

evin emlak vergisi değeri 2015

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel, emlak vergisi değeri üzerinden oranların hesaplanması ile bulunuyor. Peki, evin emlak vergisi değeri nasıl belirlenir?

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

5 soruda sıfır evin emlak vergisi!

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yeni inşa edilen binaların vergisi, eski binalara göre farklı hesaplanıyor. Peki, sıfır ev alanlar ne kadar vergi öder? İşte 5 soruda sıfır evin emlak vergisi..

Kiraya verilen evin emlak vergisi var mı?

Meydan Gazetesi'nin yazarlarından Dr. Mehmet Bulut bugünkü yazısında hangi durumlarda emlak vergisi ödenmeyeceğini kaleme aldı. İşte Dr. Mehmet Bulut'un o yazısı...

Yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi!

Taşınmaz satışının yapıldığı senenin sonuna kadar yeni malikin emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Buna göre, beyannameler 31 Aralık'a kadar verilecek.. İşte 2017 yılında yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi örneği..

Bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Ev ve işyeri ile arsa ve arazi sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için 2015 yılı ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek. Peki, bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? Hesaplama neye göre yapılır?

Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, taşınmaz kiradaysa ne olur? Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Ev için ne kadar emlak vergisi ödenir?

Emlak vergisinde ev sahipleri için uygulanan muafiyet ve indirimler nelerdir? Ev için ne kadar emlak vergisi ödenir? Kat irtifaklı evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? Yeni inşa edilen evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Kat irtifaklı evin emlak vergisi muafiyeti!

Kanunen emlak vergisi uygulamasında meskenler için muafiyet avantajı yer alıyor. Peki, ev kat irtifakı tapuluysa ne olur? Kat irtifaklı evin emlak vergisi muafiyeti olur mu? Olmaz mı?

Tapusuz evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi mükellefleri arasında ev sahipleri de yer alıyor. Ev sahipleri, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, tapusuz evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, inşaatı devam eden bir yapıdan daire alındıysa ne olacak? Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

İnşaatı devam eden evin emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi için taşınmazın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile ne kadar vergi ödeneceği de bulunuyor. Peki, inşaatı devam eden evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? İnşaatı devam eden evin emlak vergisi ne kadar?

Yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak?

Taşınmazların vergi dönemi dışında satılması halinde o seneye ait emlak vergisinin nasıl ve kim tarafından ödeneceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

Yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi oranları büyükşehirde 2 katı olarak uygulanıyor. Buna göre normal yöredeki bir evin emlak vergisi binde 1 iken; büyükşehirde bu oran binde 2 olarak uygulanıyor. Peki, yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

evin emlak vergisi değeri 2015 Haberi

evin emlak vergisi değeri 2015

Evin emlak vergisi değeri nasıl belirlenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Vergi için ödenecek bedel, emlak vergisi değeri üzerinden oranların hesaplanması ile bulunuyor. Bir mülkün emlak vergi kayıtlarındaki değerine emlak vergi değeri deniyor. 


Her 4 yılda bir açıklanan arsa emlak değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, bir evin emlak vergisi değeri nasıl belirlenir?


2015 yılı emlak vergisi değerleri 65 Seri No'lu emlak vergisi kanunu genel tebliği kapsamında açıklanıyor.


2014 yılına ait uygulanacak yeniden değerleme oranı, 441 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile % 10,11 (on virgül on bir) olarak tespit ve...