28 / 08 / 2024

evin enerjisini temizleme yöntemleri

evin enerjisini temizleme yöntemleri

Enerjisi tıkanık alanlarda kolay bir temizlik yapıp yolunuzu açmaya ne dersiniz? Mimar Aslıhan Ekitmen, uzun süredir mekânların enerjilerini temizliyor. Yeni yıla girerken mekânlarımızı temizlemeye var mısınız?

Londra'da genişliği 1.5 metrelik evin fiyatı 2 milyon lira!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Bransbury semtinde bulunan ev hem boyutuyla, hem de fiyatıyla şaşırtıyor. İki evin arasına sıkışıp kalmış haldeki, ön cephesi neredeyse sadece kapıdan ibaret evin genişliği de sadece 1 metre 52 santimetre..

Evini satmayınca AVM evin etrafına yapıldı!

Edith Macefield isimli yaşlı bir kadın, 60 yıldır yaşadığı evin çevresinde AVM yapılmasına izin vermedi. 1 milyon doları reddeden Macefield, ülkesinde kahraman oldu. Onun hikayesi, Up filmine konu olduğu söyleniyor.

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi!

Kira gelir vergisinde istisna sınırını aşan gelirler için vergi ödeniyor. Peki, evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2015!

Tapu dairesinde gerçek alım satım bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkulü 150 bin TL'ye aldığınızı ancak bankadan 100 bin TL kredi kullandığınızı düşünelim. Bu durumda krediyle alınan evin tapu masrafı 2015 ne olacaktır?

Miras kalan evin satış vergisi!

Gelir Vergisi Kanunu'nda tanımlanan mal ve hakların iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar gelir vergisine tabi oluyor. Peki, miras kalan evin satış vergisi olur mu?

Miras kalan evin kardeşler arasında bölünmesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Miras olan evin kardeşler arasında bölünmesi ile ilgili soruya yanıt verdi..

TOKİ'den alınan evin gelir vergisi!

Toplu Konut İdaresi'nden bir ev satın aldığınızı ancak belli bir süre içerisinde bu evi satmak istediğinizi düşünelim. TOKİ'den alınan evin satılması halinde gelir vergisi ödenir mi? İktisap tarihi ne olur?

5 yıldan önce satılan evin vergisi!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, 5 yıldan önce satılan evin vergisi nasıl ödenir? Vergi ne zaman ödenir?

İskansız evin emlak vergisi!

İskan, inşaatı biten yapılar için alınması zorunlu izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki iskan alınarak kat irtifakından kat mülkiyetine geçilmeyen evler için emlak vergisi ödenir mi? İskansız evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?

Taşınmaz kiralamalarında kullanım hakkı kiracıda olan eve kimin gelip kimin gelmeyeceğine kiracı kendisi karar veriyor. Peki, kiracı varken evin satılmak istenmesi halinde, kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?

Evin tapusu nasıl alınır?

Satın almak istediğiniz evin tapusunun sizin adınıza devredilmesi için tapu dairesinde gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Peki, evin tapusu nasıl alınır? Tapu devir işlemleri için neler gerekli olur?

59 yıl önce inşa edilen evin mutfak ve dekorasyonu!

1956'da inşa edilmiş ev özellikle mutfağıyla dikkat çekiyor. Evin sahipleri burada hiç yaşamamış ve mutfak hiç kullanılmadan 59 yıl günümüze kadar bu şekilde gelebilmiş...

evin enerjisini temizleme yöntemleri Haberi

evin enerjisini temizleme yöntemleri


Enerjisi tıkanık alanlarda kolay bir temizlik yapıp yolunuzu açmaya ne dersiniz? Mimar Aslıhan Ekitmen, uzun süredir mekânların enerjilerini temizliyor. Yeni yıla girerken mekânlarımızı temizlemeye var mısınız?


Mimar Aslıhan Ekitmen, 25 yıllık kariyerinde yeni bir kulvar yarattı; iç mimari tasarımıyla feng shui, dowsing (çubukla kaynak arama), spaceclearing (mekân temizliği) gibi teknikleri birleştirdi. O artık, mekânlarda enerji temizliği yapıyor. Spaceworks Mekân Arındırma ve Tasarım şirketinin sahibi olan Aslıhan Ekitmen, “Alaim-i Sema” adlı bir marka yaratarak çeşitli enerji temizlik setleri ve kokuları hazırladı. Anadolu kültürüne çok da uzak olmayan bu teknik ile olumsuz enerjilerden, yüklerden arınabiliyorsunuz. Yeni bir yıla girmeden enerjilerinizi yükseltecek bu teknikle tanışın.


■ Mekânlarda enerji temizliği nasıl yapılıyor?


Enerji temizliği binlerce yıllık geçmişten günümüze uzanan mekân, nesne ve insanlarda yapılan bir çalışmadır....