03 / 05 / 2024

evin oturma raporu nasıl alınır

evin oturma raporu nasıl alınır

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Kırşehir'de kerpiç ev çöktü: 1 yaralı!

Kırşehir'de kerpiç evin oturma odasının duvarı çöktü. Olay sonucunda evde yalnız yaşayan Başar Algın (45) hafif yaralandı.

Şişli'de yıkım dehşeti! Her şey bir anda oldu!

Şişli'de boş bir binanın yıkımında dehşet meydana geldi. Yıkılan binadan kopan kolon hemen yanında bulunan evin oturma odasına girdi.

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Rize'de imarsız binaya oturulmaz raporu verildi!

Rize Afet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları kontrolde Müftü Mahallesi'ndeki bir binaya oturulamaz raporu verdi. Müftü Mahallesi Dağdibi yolu üzerinde bulunan ve her hangi bir imar izni ve oturma izni bulunmayan bina, müteahhit tarafından inşaat aşamasında bırakıldı.

Ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. İşte, ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Ekspertiz raporu zorunlu mudur?

Konut kredisi kullanımlarında bankalar müşteriden, evin değer tespiti için konut kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporu zorunlu mudur?

Ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ev kredisi kullanarak gayrimenkul sahibi olmak istiyorsanız, banka sizden evin değer tespiti için ev kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere yer verilir? İşte, ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ikea ile oturma odaları rahatlık ve mutluluğun paylaşım alanları!

Müşterilerini iyi kalite ve de iyi fiyatla buluşturan IKEA, evin en çok vakit geçirilen yeri oturma odaları için, konforlu ve de fonksiyonel yüzlerce ürün sunuyor.

Ekspertiz raporu ne işe yarar?

Konut kredisi kullanarak ev almanın şartlarından bir taneside bankaya başvuru yapılması olarak karşımıza çıkıyor. Banka evin değer tespiti için bir ekspertiz görevlendiriyor.Peki, ekspertiz raporu ne işe yarar?

Kırıkkale'de otomobil evin duvarına çarptı!

Kırıkkale’ nin Bahşılı ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü yol kenarındaki bir evin duvarına çarptı. Kazada bir kişi yaralanırken, çarpmanın etkisiyle evin oturma odası zarar gördü...

evin oturma raporu nasıl alınır Haberi

evin oturma raporu nasıl alınır

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor.


Bu raporun alınmaması halinde, yapı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor, burada kat mülkiyeti kurulamadığı gibi; bazı haklardan da mahrum bırakılıyor.


Bir eve oturma ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, Oturma ruhsatını kim verir? Oturma ruhsatı nereden alınır?


Gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi durumunda belediyelerin İmar Müdürlüğü, yapının ruhsatlı projesine uygun olması durumunda iskan iznini düzenliyor. 


Oturma ruhsatı için gerekli belgeler..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı...