15 / 05 / 2024

Evini dönüştürene stok konut

Evini dönüştürene stok konut

Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta İstanbul ve Kocaeli'nde 700 stok konut yapacaklarını belirterek, "Riskli evini yenilemek isteyenler, bulundukları bölgenin dışında stok konutları da tercih edebilecek" dedi...

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemi de bir kez daha anlaşıldı. Peki evini dönüştürmek isteyenler için hangi teşvik ve destekler veriliyor? İşte kentsel dönüşüm teşvik ve destekleri...

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürmek isteyenler hemen baksın! İki yıl ödemesiz, 1 milyon 250 bin TL’lik kentsel dönüşüm kredisi veriliyor!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Evini dönüştürmek isteyen vatandaşlar için daire başına iki yıl ödemesiz 1 milyon 250 bin lira ayrıldı. 

İstanbul'da evini dönüştürmek isteyenlere yüzde 0,69 faizle 2 yıl geri ödemesiz kredi!

Mega kent İstanbul'da evini dönüştürmek isteyenlere yüzde 0,69 faiz oranıyla 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek... Hemen bu detaylara bakın...

Evini dönüştürene çifte destek müjdesi geldi! Hem kira ve faiz desteği verilecek!

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan düzenlemeyle evini dönüştürene hem kira hem de faiz desteği verilecek. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenleme...

Evini dönüştürene sözleşmeyi feshetme hakkı!

Bina tamamlama sigortası son şeklini aldı ve tüketicilerin hakları güvence altına alındı Buna göre, evi dönüşüme girene sözleşmeyi feshetme hakkı verilecek.

Evini dönüştürecekler bu habere dikkat!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi için vatandaşa sunulan faiz destekli kredilerde limitler yüzde 60 arttırıldı. Evini güçlendirecek ya da dönüştürecekler için kredi limiti yükseltildi.

Kentsel dönüşümde KDV avantajında 'metrekare' şartı!

Evini kendi dönüştürene KDV oranı yüzde 18'den yüzde 1'e indi. Yüzde 1 KDV oranı için, yeni inşaat alanının mevcut inşaat alanının 1,5 katı ile sınırlandırıldı.

Evini kendi dönüştürene KDV indirimi!

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için önemli adımlar atıyor. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde sonra yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV ödeyecek.

Evini dönüştürmek isteyene devlet desteği!

Türkiye’de 20 yıl içinde 6.7 milyon konutun dönüşmesi planlanıyor. Dönüşüm kapsamında devlet evini dönüştürmek isteyenlere kira ve taşınma yardımı sunuyor.

Kütahya'da apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü!

Kütahya'nın Bölcek Mahallesi'nde 3 katlı apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü. Camiyi yaptıran Musa Kazım eşliğinde cami törenle açıldı. Törene davetliler ve site sakinleri katıldı.

Bingöl'de EYY projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü!

2003 depreminden sonra köylerde evleri yıkılan vatandaşlara Evini Yapana Yardım (EYY) projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü. Bodrum artı 4 kat imar izni verilen alandaki tek katlı binalar yıkılmaya başlandı.

Alaattin Demirel Fikirtepe'deki evini dönüştürmeyi kabul etti!

İstanbul Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirel'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın girişimleri sonucu özel şirketle bir araya gelerek evini sattığı öğrenildi.

Evini dönüştürene stok konut Haberi

Evini dönüştürene stok konut


Bakan Erdoğan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm sürecinde evini yenilemek isteyenlere en ileri derecede destek verildiğini söyledi.


Dönüşümden yararlanmak isteyenlere kira, kredi desteği, kentsel tasarım, nakliye ve ruhsatlarda yardımcı olduklarını ifade eden Bayraktar, "Kentsel dönüşümü rızaya dayalı, gönüllülük esasına göre yürütüyoruz" diye konuştu.


Kentsel dönüşümde, evinin bulunduğu bölge dışında başka yeri tercih edecek hak sahipleri için stok konut üretme çalışmalarının başladığını bildiren Bayraktar, bu çalışmanın ilk etapta Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  vasıtasıyla İstanbul Hoşdere ile Kocaeli'nde yapılacağını dile getirdi.


-"İstanbul'da 504, Kocaeli'nde 196 konut"


İstanbul'da 504, Kocaeli'nde 196 olmak üzere 700 stok konut üretileceğini anlatan Bayraktar, "Bulunduğu bölgenin dışında, başka yerde oturmak isteyenlere buraları teklif edeceğiz. Riskli evini yenilemek isteyenler, stok konutları da tercih edebilecek" dedi.


Stok konutların, hak sahiplerinin riskli...