04 / 05 / 2024

evlerde ısı tasarrufu nasıl yapılır

evlerde ısı tasarrufu nasıl yapılır

Ülkemizdeki 19 milyonluk konut stokunun 16 milyonunda ısı yalıtımı yok. Bu binalar ısı yalıtımı olan bir binaya kıyasla 3 kat daha fazla enerji harcıyor. Oysa tasarrufun yolu belli...

2 katlı prefabrik ev fiyatları ne kadar? 100 metrekare arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Beton konutlar, uzun süren yapımları prefabrik evlerde söz konusu değil. Prefabrik evler iki katlı olabilir mi? Prefabrik evler ne kadardır? İşte merak edilenler!

Vestel Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 09 Nisan 2023 fiyat listesi

Çamaşır makinesi, evlerde sıklıkla kullanılan beyaz eşya ürünlerinden biridir. Çamaşır makinesi, giysileri temizlemek ve yıkamak için tasarlanmış bir cihazdır. Peki Vestel Çamaşır Makinesi uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Siemens 9 kg çamaşır makineleri ne kadar? İşte Siemens 9 Ekim 2022 fiyat listesi…

Türkiye’de evlerde sıkça tercih edilen Siemens 9 kg çamaşır makineleri ne kadar? İşte Siemens 9 Ekim 2022 fiyat listesi…

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yazlık evlerde ısı ve su yalıtımıyla enerji tasarrufu!

Koronavirüs sebebiyle büyük şehirlerde yaşayanların mevsim itibarıyla yazlık evlere yöneldiğini belirten İZODER, yazlık binaların ısı ve su yalıtımla  uygulamalarıyla hem yaza hem de kışa hazır hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Evlerde misafire oda kalmadı!

Ev Kullanım Alışkanlıkları Araştırması sonuçlarına göre çekirdek aile yapısı hakimiyetini ilan etmiş görünüyor. Yeni nesil evlerde balkon ve bahçeler nefes alma alanı olarak önem taşıyor.

Isı yalıtımlı binalar yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor!

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

Aksigorta’dan ev güvenliği uyarısı!

Aksigorta’nın Araştırmasına göre evlerin yarısından çoğunda hırsızlığa karşı önlem alınmıyor. Evlerde, yüzde 53,7’si hırsızlığa karşı herhangi bir önlem almazken, yüzde 16,9’u kapı ve camı kilitlemekle yetiniyor.

Somfy ile evinizde enerji tasarrufu sağlayın!

Akıllı ev sistemlerinin ve motorlu uygulamaların dünyaca ünlü markası Somfy, iç ortam sıcaklık sensörleri ile evinizde konfor ve enerji tasarrufu sağlıyor.

FETÖ'nün ABD'deki elebaşları lüks evlerde yaşıyor!

FETÖ'nün ABD'deki üst düzey mensupları, lüks evlerde sefa sürüyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD'ye kaçan firari FETÖ'cüler, satın almak veya kiralamak için değeri bir milyon lirayı aşan evleri tercih ediyor.

evlerde ısı tasarrufu nasıl yapılır Haberi

evlerde ısı tasarrufu nasıl yapılır

Ülkemizdeki 19 milyonluk konut stokunun 16 milyonunda ısı yalıtımı yok. Bu binalar ısı yalıtımı olan bir binaya kıyasla 3 kat daha fazla enerji harcıyor. Oysa tasarrufun yolu belli... 

Isı yalıtımı taşın ısınmak için harcanan doğalgaz, yazın soğutma amaçlı elektrik kullanımını yüzde 50'ye yatan azaltıyor. 


DYO Klimatherm, aile bütçesini faturaların ağır yükünden kurtarmak isteyen bina sahiplerine, ısı yalıtımının tüm aşamalarında güvenilir hizmet ve malzeme garantisi sunuyor. 

Konutlarda kullandığımız enerjinin yüzde 85'ini ısıtma ve soğutma giderleri için harcıyoruz. 

Aydınlatma ve elektrikli ev aletleri için tükettiğimiz enerjinin miktarı sadece yüzde 15. Yaz kış cepleri yakan faturalar, aile bütçesi kadar ülke ekonomisine de zarar veriyor. Yalıtımsızlık nedeniyle havaya savurduğumuz enerjinin ekonomiye faturası her yıl 10 milyar doların üzerinde. 


Ülkemizdeki 16 milyon yalıtımsız konutta ısı yalıtımını teşvik edecek yeni...