15 / 05 / 2024

Evlerde kapı yüksekliği

Evlerde kapı yüksekliği

Konu içindeki odaları ayıran kapıların boyutlarının belli bir sınırı geçmemesi gerekiyor. Buna göre evlerde kapı yüksekliği ne olmalı, diye soruyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Altında fren patladı! Nedeni ortaya çıktı! Bu haberi okumadan kuyumcunun kapısından içeri girmeyin

Altın fiyatı 2000 doları geçti. Altında fren patladı. Yatırımcılar ise altın fiyatlarının neden yükseldiğini merak ediyor. Bu haberi okumadan kuyumcunun kapısından içeri girmeyin.

Korkmaz’dan yeni yıl için hediye alternatifleri... 9 Kasım 2022 fiyat listesi

Yeni yıl atmosferi, Korkmaz’ın kırmızı dokunuşuyla evlerde... İşte Korkmaz’dan yeni yıl için hediye alternatifleri ve fiyat listesi...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Kapıcılar için yeni asgari ücret ne oldu?

2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 TL olmuştu. Açıklanan bu ücret ile kapıcılar için asgari ücret de 3 bin 40 TL'ye yükselmiş oldu.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 256 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 256 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 250 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 250 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Evlerde kapı yüksekliği Haberi

Evlerde kapı yüksekliği

Evlerde kapı yüksekliği ne olmalı?

Yapı girişlerinde; daire girişlerinde ve evlerin içinde yer alan odaların girişlerinde bulunanan kapıların sahip olması gereken bir ölçü bulunuyor.


Konu ile ilgili hususlara, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yer veriliyor. Söz konusu hükümler 28. maddede "Kapılar" başlığı altında bulunuyor.


Kapılar

Madde 28-  Bütün yapılarda;

Kapı yükseklikleri: 2.10 metreden,

Kapı genişlikleri: Bina giriş kapılarında ve yangın merpenlerine açılan kapılarda 1.50 metreden, kapıların çift kanatlı olması halinde bir kanadı 1.00 metreden,

Daire giriş kapılarında 1.00 metreden, diğer mahallerin kapılarında 0.90 metreden, az olamaz.


Döner kapılar, belirtilen ölçülerde yapılacak normal kapıların yanında ilave olarak bulunabilir.

Kapılarda eşik yapılamaz.


Binaların komşu parsel sınırı üzerindeki ortak duvarlarında pencere ve kapı açılamaz.


Bu Yönetmeliğin 26/2 maddesinde sayılan binalarda, giriş-çıkış kapılarının dışında genişliği 1.00 metreden az olmamak üzere ayrıca acil çıkış kapısı yapılır.




Işıl...