28 / 07 / 2024

evlerin doğru aydınlatılması

evlerin doğru aydınlatılması

Aydınlatma Sanayicileri ve İş adamları Derneği Başkanı ve Özcan Aydınlatma’nın kurucusu Yaşar Demir, mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonunun ışığın az olduğu zamanlarda daha düşük seviyelerde salgılandığını vurguladı...

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Selman Özgün: Doğru planlamayla İnşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebilir!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada inşaat yapımı esnasında yapılan hata nedeniyle üretimin yüzde 30'nun yıkılıp tekrar yapıldığını dile getirerek, planlamanın doğru yapılması ve projenin düzgün uygulanmasıyla inşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebileceğini dile geti

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi yorumu: Yapılan işlem doğru ama hiltinin kullanılması yanlış!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında hiltiyle yapılan işleme dair konuştu. Bakan Ersoy, "Yapılan işlem doğru ve yapılması gereken bir işlem ama hiltinin kullanılması yanlış" dedi.

Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Koronavirüs süreci sebebiyle ekonominin canlandırılması amacıyla yapılan faiz oranlarındaki indirim sonrası sektör hareketlendi. Peki şu an ev almak için doğru zaman mı? Konuta yatırım yapmak doğru mu? İşte detaylar...

Konut almak için doğru zaman mı?  

Yaklaşık sekiz aydır bankalar konut kredisi faiz oranlarında çeşitli fırsatlar sunuyor. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla konut kredisi peşinat oranı yüzde 10'a çekildi. Peki bu şartlarda ev almak doğru mu? Konut almak için doğru zaman mı?

Doğru kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Doğru kentsel dönüşüm çalışmaları için ve dönüşüme imkan sağlamak amacıyla yeni alanların imar planlarının yapılması büyük öneme sahip.

Salda Gölü'nün imara açılacağı iddiası doğru değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bembeyaz kumları ve turkuaz rengiyle göz kamaştıran tabiat harikası Salda Gölü'nün imara açılması veya etrafının betonlaşacağı şeklindeki iddia asla doğru değildir" dedi...

Alinur Aktaş: Bursa'yı doğru imar edelim!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kente doğru yatırımlar yapılması gerektiğine işaret eden Aktaş, ''Bursa'yı doğru imar edelim'' şeklinde konuştu.

İşte doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenler!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak dönüşüm uyarısı yaptı. Albayrak, doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenleri anlattı.

Selin Sayek: Doğru proje ile 4 köprü yapılsın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP’nin köprü-otoyol gibi altyapı projelerine itiraz etmediğini ancak doğru projeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Tarihi yapılar, doğru aydınlatma ile kentlere kazandırılmalı!

ZEVE Aydınlatma Tasarım Stüdyosu kurucularından Ayrım Yaser Talu, zengin bir tarihi mirasa sahip olan İstanbul başta olmak üzere, ülkemizin farklı kentlerinde yer alan sembolleşmiş tarihi yapıların doğru aydınlatma tasarımı ile yeniden ele alınması gerektiğine inanıyor.

Kentsel dönüşüm doğru fikir ama rezalet çıkarılmamalı!

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm doğru bir fikir, bu kötü yapıların, çürük yapıların yıkılması doğru bir fikir ama yerine yapılacak olanın da akıllı, mantıklı, şehircilik ilkelerine uygun yapılması esas. Hızlandıralım derken bir taraftan da yeni şehir rezaletleri çıkarmamamız lazım" dedi.

Mehmet Büyükekşi: Kredi notunun indirimini doğru bulmuyoruz!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, S&P'nin not indirimini değerlendirdi. Büyükekşi, "Not indirimi yapılmasını doğru bulmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

evlerin doğru aydınlatılması Haberi

evlerin doğru aydınlatılması

Araştırmalara göre ışık beynimizin kimyasını etkileyerek ruh halimizin değişimi konusunda büyük rol oynuyor. Aydınlatma Sanayicileri ve İş adamları Derneği Başkanı ve Özcan Aydınlatma’nın kurucusu  Yaşar Demir,  Bazı insanların bütün kış boyunca düşük enerjiyle yaşamasının en büyük nedeninin, mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonunun ışığın az olduğu zamanlarda daha düşük seviyelerde salgılanması olduğunu vurguladı. Böyle günlerde kapalı ve karanlık ortamlar yerine sıcak renklerle aydınlatılmış alanlarda bulunmanın, serotonin seviyesinin artmasını ve bunun sonucunda da daha iyi hissetmemizi sağladığını söyleyen  Yaşar Demir, özellikle kadınların, bu durumdan erkeklere göre çok daha fazla etkilendiğini belirtiyor.  



Fizyolojik ve psikolojik etkilerinin yanısıra, aydınlatma sistemleri ekonomik olarak da hayatlarımızda önemli bir yere sahip. Evlerdeki aylık elektrik faturalarının yaklaşık %20’si aydınlatma amaçlı kullanımdan kaynaklanıyor. Özellikle elektrikli ısıtıcı...