28 / 04 / 2024

Selman Özgün: Doğru planlamayla İnşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebilir!

Selman Özgün: Doğru planlamayla İnşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebilir!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada inşaat yapımı esnasında yapılan hata nedeniyle üretimin yüzde 30'nun yıkılıp tekrar yapıldığını dile getirerek, planlamanın doğru yapılması ve projenin düzgün uygulanmasıyla inşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebileceğini dile geti



Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada inşaat yapımı esnasında yapılan hata nedeniyle üretimin yüzde 30'nun yıkılıp tekrar yapıldığını dile getirerek, planlamanın doğru yapılması ve projenin düzgün uygulanmasıyla inşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebileceğini söyledi.

Helmann'dan yapılan açıklamada, Selman Özgün'ün, 10. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen "Gayrimenkul Geliştirmenin Geleceği" başlıklı panelde yaptığı konuşma da yer aldı.

Yaptığı açıklamada insanların yaşadığı ve kullandığı mekanlardan bahsettiklerini, bunun özünün "mesken" olduğunu dile getiren Selman Özgün, eskiden konutlara "mesken yani içinde sükûn bulunan yer" denildiğini, günümüzün stresli, yoğun ve yorucu yaşamında proje geliştirmenin geleceğinin "mesken" olması gerektiğini belirtti.

Selman Özgün: Doğru planlamayla İnşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebilir!

Selman Özgün, meskeni tasarlarken "insan için tasarım", "üretimde israfı azaltmak", "değer üretmek" ve "sürdürülebilir üretim ve yaşam" başlıklarını ele almak gerektiğini belirterek önemli açıklamalar da yaptı.

"Evler yapabilir, odalar, mutfaklar hatta ofisler üretebiliriz. Bu bir maharet değil. Asıl maharet gerçekten yaşanabilir tasarımlar ortaya koymak." diyen Selman Özgün, yalnızca sağlam ve işlevsel binalar değil, insanda saygı, sevinç, aidiyet ve sahiplenme gibi manevi duygular uyandıran yapıların mimarlık ve sanat eseri olduğunu söyledi.


Geri Dön