04 / 05 / 2024

evlerin takas edilmesi

evlerin takas edilmesi

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Bu işlemde iki taraf da birbirine taşınmaz mal tapusu devretmiş oluyor. Peki, ev takası nasıl yapılır?

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Artvin'de yanan evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen yangın sonucunda kullanılmaz hale gelen evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor. İnşaat çalışmalarında son aşamaya gelinen konutların yıl sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor. 

Kaş'taki kaymakamlık konutunun villa ile takası TBMM gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan kaymakamlık konutunun bir villa ile takas edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Çan'daki 2 arsanın takası mecliste!

Çanakkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi gündemine gelen Çan’da bulunan iki arsanın takas edilmesi konusu yeniden İl Genel Meclisi gündemine geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde daire takas tartışması!

Büyükşehir Belediyesi’nin dün yapılan meclis toplantısında 24 dairenin takas edilmesi ile ilgili maddede tartışma çıktı. CHP’li üyeler, bu konutların dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlarla verilmesini isteyerek takasa karşı çıktı

Hüseyin Tosun Kula projelerini anlattı!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun "Oto terminal yapımı, engelsiz yaşam parkı, evlerin restore edilmesi, pazaryeri, hayvan pazarı, sokak ve cadde sağlıklaştırma projeleri hakkında bilgi verdi...

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

Tapu takas için gerekenler!

Türk Borçlar Kanunu'nda tapu takas işlemlerine ilişkin açıklamalara yer veriliyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas için gerekenler!

Tapu takas harcı 2015!

Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas harcı 2015!

Tapuda takas masrafı ne kadar?

Para aracılığı olamadan bir gayrimenkulün başka menkul ile değiştirilmesi, değiş tokuş edilmesi işlemi olan takas, tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda takas işlemi nasıl yapılır? Tapuda takas masrafı ne kadar?

Bilecik yeni devlet hastanesi en erken 2019'da hizmete girecek!

İl Özel İdaresi ve Devlet Hastanesi'nin arsalarının yeni hastane yapılması için takas edilmesi konusunda hazırlanan protokol dün İl Genel Meclisi'nde kabul edildi..

Kira gelirinin beyan edilmesi!

Taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Vergi mükelleflerinin ödeme yapabilmeleri için ilk olarak vergi beyanında bulunmaları gerekiyor. İşte, kira gelirinin beyan edilmesi!

Ön ödemeli konut satışlarında dikkat edilmesi gerekenler!

Giderek artan mağduriyetler ön ödemeli konut satışları hakkında daha dikkatli olunması gerektiğinin bir göstergesi. Avukat Kadir Kurtuluş’a ön ödemeli konut satışlarında dikkat edilmesi gereken ayrıntıları sorduk.

evlerin takas edilmesi Haberi

evlerin takas edilmesi

Ev takası nasıl yapılır?

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Bu işlemde iki taraf da birbirine taşınmaz mal tapusu devretmiş oluyor.


Bilindiği üzere tapu satış işlemlerinde bir taraf evi satın alırken diğer tarafa satış bedelini ödüyor, bağış işlemlerinde ise mal sahibi bedel almadan taşınmazın devrini sağlayabiliyor.


Ancak takas işleminde taşınmaz malların değeri birbirine eşit olsun veya olmasın tapu dairesinde değiş tokuş yapılabiliyor. 


Peki, bir eviniz olduğunu ve takas yapmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda ev takası nasıl yapılır? 


Ev takasının yapılabilmesi için tarafların aralarında anlaşma yapmış olmaları ve gerekli belgeleri de temin etmiş olmaları gerekiyor.


Tapu takas için gerekli evraklar:

1. Takas yapılacak taşınmaz mallara ait tapu senetleri.

2. Takas yapılacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Takas yapanların ikişer adet vesikalık...