03 / 05 / 2024

Evlilik dışı hısımların mirasçılık hakkı

Evlilik dışı hısımların mirasçılık hakkı

Miras hukukunda bir kimsenin ölümü halinde malvarlığı yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın yasal mirasçıları arasında kan hısımları, sağ kalan eş, evlatlık ve devlet bulunuyor. Peki, evlilik dışı hısımların miras durumu nedir?

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. ve 2. Kısımların toplam değeri 3 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut GYO, Bizim Mahalle 2. Etap projesinin 1. ve 2. Kısımların değerini açıkladı. İşte o rakamlar... 

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

ÇAYKUR resmen açıkladı: İkinci sürgün yaş çay alımları başladı!

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden ikinci sürgün yaş çay alımları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar... 

Süper Lig'de harcama limitleri açıklandı; İşte tüm takımların harcama limitleri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeni sezon öncesi takımların harcama limitlerini açıkladı.  TFF'nin açıkladığı tabloda yüksek harcama limiti Galatasaray'ın oldu. İkinci sırada ise Fenerbahçe var. İşte detaylar...

Altın fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü! Elinde 1 gramı bile olan bakmadan sakın geçmesin! 25 Mayıs altın fiyatları

Altın fiyatları dün yükselişe geçerken bugün altında ibreler kırmızıya döndü. Gram altın ne kadar oldu? Elinde 1 gramı bile olan bakmadan sakın geçmesin. 25 Mayıs Perşembe canlı altın fiyatları.

Altın bilezik fiyatları düştü! Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! 16 Mayıs altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı. Altının gramı tekrar 1300'lü seviyelere gerilerken altın bilezik fiyatları da düştü. Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 16 Mayıs altın bilezik fiyatları.

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Altın yükselecek mi düşecek mi? sorusuna son yanıt! Bu rakamı mıh gibi aklınızda tutun! Gram altın net bu kadar olacak!

Altın fiyatları son zamanlarda yatırımcıların kafasını karıştırmaya başladı. Altın fiyatlarının ne kadar olacağı araştırılıyor. Altın yükselecek mi düşecek mi? sorusunu son yanıt! Bu rakamı mıh gibi aklınızda tutun! Gram altın net bu kadar olacak!

Uzmanlardan çok çarpıcı dolar tahmini: Dolar zirveyi gördü, artık düşüş dönemine girecek, altın ve borsa yükselecek!

Uzmanlara göre ABD’deki enflasyonun seyri uzun bir süre faiz artırımlarının devam edeceğine işaret etse de artık doların saltanatı sona eriyor. Dolardaki zirve döneminin bittiğini öne süren bazı ekonomistler, artık yeni bir döneme girildiğini belirtiyor.

Bankalara döviz ve altın uyarısı! Yatırımcı yastık altına dönecek!

Altın fiyatları son dönemde tüm kazanımlarını geri verirken, dövizde de uzun süredir çok önemli bir tırmanma yaşanmıyor. Ancak bankaların altın ve döviz alım/satımındaki makasın her geçen gün artması da yatırımcıyı şaşırtıyor.

Evlilik dışı hısımların mirasçılık hakkı Haberi

Evlilik dışı hısımların mirasçılık hakkı

Evlilik dışı hısımların mirasçılığı!

Miras hukukunda bir kimsenin ölümü halinde malvarlığı yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın yasal mirasçıları arasında kan hısımları, sağ kalan eş, evlatlık ve devlet bulunuyor. Peki, evlilik dışı hısımların miras durumu nedir?


Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Peki, evlilik dışı hısımların miras hakkı nedir?


Evlilik Dışı Hısımların Mirasçılık Hakkı..

Baba yönünden evlilik dışı çocuğun mirasçı olabilmesi için 2 şart vardır:


a) Çocuk evlilik dışı doğmalıdır.


b) Çocuk ile baba arasında soybağı kurulmalıdır.


Evlilik dışında doğmuş ve soybağı, tanıma veya hakim hükmüyle kurulmuş olanlar, baba yönünden ev­lilik içi hısımlar gibi mirasçı olurlar (TMK. m; 498).


Evlilik dışı hısımlar

MADDE 498.- Evlilik dışında doğmuş ve soybağı, tanıma veya hâkim hükmüyle...