17 / 05 / 2024

evlilik öncesi edinilen mal miras

evlilik öncesi edinilen mal miras

Medeni Kanun gereğince eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıl oluyor. Peki, Evlenmeden önce edinilen mallarda eşin mirasçılığı nedir? Evlenmeden önce alınan mallar ölüm halinde nasıl paylaşılır?

150 bin TL faizsiz kredi desteği ve 24 ek maaş! Kimler bu destekten yararlanacak?

Evlilik öncesi ve sonrasında kadınlar için 4 ayrı destek paketi gündemde. Bu süreçte, çeyiz parası ile 24 maaş verilirken, evlilik desteği 150 bin TL olarak ödeniyor. Öte yandan hesap açanlara da destek olacağı kaydedildi.

Nato Zirvesi öncesi altın fiyatları kaç lira?

Altının onsu haftanın üçüncü işlem gününe 1922 dolardan başladı. Peki Nato Zirvesi öncesi gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, gremse altın, Ata altın, Atabeşli ne kadar? İşte 23 Mart 2022 son dakika altın fiyatları...

FED öncesi emtia piyasasında son durum! Platin bugün ne kadar?

Altın ve gümüş dışında başka bir yatırım aracı arayanlar platini de araştırıyor. Platin de yatırım yapılabilen kıymetli metaller arasında yer alıyor. FED kararı öncesi döviz ve altın piyasasında düşüş devam ediyor. Peki şu anda 1 gram platin kaç lira?

Roman Abramoviç'ten İstanbul'a sır ziyaret! AB'den gelen yaptırım öncesi dikkat çeken gelişme

Rus milyarder iş adamı Roman Abromoviç, Ukrayna savaşı yüzünden zor günler geçiriyor! Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus oligarkın özel jeti AB'nin yaptırımları öncesi İstanbul'daydı.

Vedat Arslan: Pandemi öncesi konut satış rakamlarına döndük!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanan konut satış istatistiklerini masaya yatıran Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi öncesi satış rakamlarına dönüldüğünü dile getirdi. 

Pandemi öncesi inşa edilen konutlarda uygun fiyat fırsatı!

Pandemi sonrasında inşaat malzemelerinde fiyatlarının artmasıyla konut fiyatlarında hızlı artış yaşandı. Pandemi öncesi inşa edilen konutlar ise uygun fiyattan satışa sunuluyor. 

Cer İstanbul'da teslim öncesi son fırsat!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesi ve Ege Yapı imzasıyla inşa edilen Cer İstanbul projesinde teslim öncesi son fırsatlar başladı. Cer İstanbul'da taksitler 2022'de başlıyor...

Sinpas Kızılbük Thermal Wellness Resort'da fiyat artışı öncesi son 3 gün!

Sinpas Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde fiyat artışı öncesi son 3 gün... Projede 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerine yer veriliyor.

Müjde! Kurban Bayramı öncesi faizsiz kredi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi), yetiştiricilerin Kurban Bayramı öncesi yem ihtiyaçlarının faizsiz karşılanması amacıyla kampanya başlattı.

KİPTAŞ Yeşilpınar dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'ın Yeşilpınar Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik yaşandı. KİPTAŞ'ın kendilerine haksız bir sözleşmeyi dayattığını öne süren mahalle sakinleri elektrik, su ve doğalgazı kesmeye gelen görevlilere karşı koyunca polis müdahale etti.

Tekirdağ’daki binaların yüzde 60'ı 2000 yılı öncesi yapıldı, büyük bir kısmı risk içerisinde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tekirdağ'da 200 bin binamız var. 200 bin binamızı incelediğiniz zaman yüzde 60 binamız 2000 yılı öncesi yapılmış yapılar. Yani 99 yönetmeliği sonrası yapılmış yapılar. Bu yapıların da büyük bir kısmı risk içerisinde" dedi.

LaBonita Suite'te lansman öncesi fırsat! Yeni proje!

Erişen İnşaat güvencesiyle İzmir Çiğli'de hayata geçirilen LaBonita Suite'te lansman öncesi fırsatlar başladı. 309 bin TL'den başlayan fiyatlarla ev sahibi olma imkanı sunulan projede 0 faiz avantajı bulunuyor.

Natura Yaşamkent'te lansman öncesi fırsat! Yeni proje!

Fırat Life Style imzasıyla Çankaya'da yükselen Natura Yaşamkent projesinde lansman öncesi fırsat dönemi başladı. Projede kısa süreliğine yüzde 10 + yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor.

evlilik öncesi edinilen mal miras Haberi

evlilik öncesi edinilen mal miras

Evlenmeden önce edinilen mallarda eşin mirasçılığı!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıl olup; Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor.


Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor.


Medeni Kanun'da edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleri olarak nitelendiriliyor.


Bir eşin edinilmiş malları şu şekilde sıralanıyor:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler,

3. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,

4. Kişisel mallarının gelirleri,

5. Edinilmiş malların yerine geçen değerler.


Mal rejimi, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulüyle sona ermiş sayılıyor.


Peki, evlenmeden önce alınan mallar ölüm halinde nasıl paylaşılır?...