09 / 05 / 2024

evlilikten önce edinilen mallar

evlilikten önce edinilen mallar

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor.Ancak isteyen eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı nasıl olur?

Evlenmeden önce edinilen mallara haciz gelir mi?

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Faruk Erdem, bugünkü yazısında 'evlilikten önce kişilerin elde ettiği malların haczine ilişkin konuştu. İşte o haber..

Cem Yılmaz'ın 6 yıl önce aldığı arazi 12 milyon TL değerlendi!

6 yıl önce Göktürk'ten 10 dönümlük arazi alan Cem Yılmaz, şimdiden 12 milyon lira kâr etti. Bir firma, komedyenin 3 milyon liraya aldığı arazisine 15 milyon lira önerdi

Seçimden önce yatırım yapmak doğru mu?

Ülkenin içinde bulunduğu siyasal belirsizlik her sektörü, her yatırımcıyı direkt olarak etkiledi. Cumhuriyet Gazetesi'nin köşe yazarlarından Ceren Kumbasar, "Seçimden önce yatırım yapılır mı?" sorusunu cevapladı. İşte o yazı;

Reza Zarrab’a yalısı için verilen süre 2 ay önce doldu!

Kandilli’deki tescilli eser köşkü yıkıp, bahçesindeki ağaçlara keserek kaçak bina inşa eden Reza Zarrab’a verilen süre 2 ay önce doldu.

Seçimden önce yatırım yapılmalı mı?

Türkiye genelinde yeni inşa edilen her 10 konuttan 7'si yeni yerleşim bölgelerinde. Dolayısıyla bu durum bizi konut sektöründe alım yapmaya itiyor. Ülkenin içinde bulunduğu durum dolayısıyla durduruluyor. Peki seçimden önce yatırım yapmalı mı?

İnistanbul Lokal'in satışı altı ay önce başladı!

Konut satışında dönemsel bir durgunluk yaşansa da satışların sürdüğünü anlatan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 6 ay sonra satışa açmayı planladıkları Lokal etabını 6 ay önce satışa açtıklarını dile getirdi.

İZFAŞ, Egeria firmasıyla sözleşme tarihinden önce mi anlaştı?

İnsan kaynakları birimi olmasına rağmen "İnsan kaynakları ve danışmanlık hizmeti" almak için ihaleye çıkan İZFAŞ'ın, kazanan firmayla sözleşme tarihinden önce iş yapmaya başladığı ortaya çıktı

Kira süresinden önce tahliye olur mu?

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kira süresi içinde taraflar kanunda belirtilen fesih nedenleri olmadan sözleşmeyi sona erdiremiyor. Peki, kira süresinden önce tahliye olur mu?

Şevket Can: Yapımı devam eden çalışmalar bir an önce bitmeli!

Ergenekon Mahallesi'nde yaptırılan Park ve spor alanı, Kırklarsırtı Mahallesi'ndeki Engelliler parkı, Yeşil Mahalle ve Gazipaşa Mahallesi'ndeki taziye evi inşaatını inceleyen Belediye Başkanı Şevket Can, çalışmaların bir an önce bitmesi için talimat verdi

2006 yılında Avrupa Konutları'nda 'Önce otur, sonra öde' sistemi!

2006 yılında Özsaya Turizm ve Gün-Er İnşaat ortak girişiminin Halkalı'da yaptığı Avrupa Konutları oturuma açılacakmış. Yapımcı şirket Avrupa Konutları'nda ilk defa 'Önce otur, sonra öde' sistemi ile konut satmış.

İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce yapılmalı!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, kent merkezinde uygun alan bulmanın kolay olmadığını vurgulayarak, kentsel dönüşümün bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Ebru Dildar Edin: HES portföyü bir an önce özelleştirilmeli!

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, "Yatırımcıların ilgisinin yüksek olacağı HES portföyünün bir an önce özelleştirilmesi gerek" dedi.

Evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi!

Evlilikte mallara nasıl sahip olunacağına eşlerin yapacağı sözleşme ile karar verilebiliyor. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebiliyor. İşte evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi...

evlilikten önce edinilen mallar Haberi

evlilikten önce edinilen mallar

Evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor.Ancak isteyen eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor.


Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor.


Edinilmiş mallar şu şekilde sıralanıyor:

Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir.


Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler,

3. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,

4. Kişisel mallarının gelirleri,

5. Edinilmiş malların yerine geçen değerler.


Peki, evlilikten önce edinilmiş mallar, ortak kabul edilir mi? Boşanma sürecinde evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı nasıl yapılır?


Kişisel mallar:

1. Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan...