10 / 05 / 2024

evlilikten önce edinilmiş mallar nelerdir

evlilikten önce edinilmiş mallar nelerdir

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor.Ancak isteyen eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı nasıl olur?

Evlenmeden öncesine ait mallar paylaşılmaz!

Evlenmeden önce edinilmiş mallar ile miras yolu ile intikal etmiş mallar üzerinde evleneceğiniz kişinin herhangi bir hakkı bulunmaz. 

Evlenmeden önce edinilen mallara haciz gelir mi?

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Faruk Erdem, bugünkü yazısında 'evlilikten önce kişilerin elde ettiği malların haczine ilişkin konuştu. İşte o haber..

Aile konutu edinilmiş mal mıdır?

Aile konutu, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yer oluyor. Peki, aile konutu edinilmiş mal mıdır? Aile konutu edinilmiş mal değilse ne olur?

Edinilmiş mallarda ortaklık!

Eşler arasında yapılabilen mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, edinilmiş mallarda ortaklık nasıl olur? Diğer mal ortaklıkları nasıl olur?

Ebru Dildar Edin: HES portföyü bir an önce özelleştirilmeli!

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, "Yatırımcıların ilgisinin yüksek olacağı HES portföyünün bir an önce özelleştirilmesi gerek" dedi.

Evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi!

Evlilikte mallara nasıl sahip olunacağına eşlerin yapacağı sözleşme ile karar verilebiliyor. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebiliyor. İşte evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi...

Evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor.Ancak isteyen eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı nasıl olur?

Arsa almadan önce dikkat edilmesi gerekenler!

Daha önce konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri 10 başlık altında toplamıştık. Şimdi ise sıra arsa alırken dikkat edilecek noktalara geldi. Arsa alırken nelere dikkat etmeliyiz, Avukat Kadir Kurtuluş açıkladı...

3 Katlı Büyük Tünel seçimden önce ihaleye çıkacak!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "3 katlı tünel projesi seçimden önce ihaleye çıkmaya çalışacaklar arkadaşlarımız, yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ama belki bir aksama, gecikme olursa belki seçim sonuna kalabilir" dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'de dönüşüm biran önce başlamalı!

AK Parti izmir 1. Bölge milletvekili adayı mimar Cemil Şeboy: "Kentsel dönüşümün biran önce başlaması lazım. Allah korusun İzmir'de büyük bir deprem olsa kentin yüzde 65'i yok olacak." dedi.

Boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi?

Boşanma kararı alan bir çift, yaşanabilecek mal kaçırma ihtimaline karşın mallara tedbir koydurmak isteyebiliyor. Peki, boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi? Boşanmadan önce mallara tedbir nasıl koyulur?

Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?

Boşanma sürecinde her iki taraf da edinilmiş mallarda hak sahibi olabiliyor. Peki, "Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Arsa ya da arazi almadan önce dikkat edilmesi gerekenler!

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan RE/MAX Lot Gayrimenkul Danışmanı Can Alisbah, arsa ya da arazi alınmadan önce dikkat edilmesi gerekenler konusunda püf noktalara değindi.

evlilikten önce edinilmiş mallar nelerdir Haberi

evlilikten önce edinilmiş mallar nelerdir

Evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor.Ancak isteyen eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor.


Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor.


Edinilmiş mallar şu şekilde sıralanıyor:

Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir.


Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler,

3. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,

4. Kişisel mallarının gelirleri,

5. Edinilmiş malların yerine geçen değerler.


Peki, evlilikten önce edinilmiş mallar, ortak kabul edilir mi? Boşanma sürecinde evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı nasıl yapılır?


Kişisel mallar:

1. Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan...