22 / 11 / 2024
fuzul

evliyken mal rejimi sözleşmesi

evliyken mal rejimi sözleşmesi

Eşler, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirler. Peki, sözleşme nasıl imzalanır? Mal rejimi sözleşmesi ne zaman yapılır? İşte yanıtı..

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu'nun mal paylaşımı davası başladı!

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu arasındaki ‘mal rejimi davası’nın ilk celsesi görüldü. Tanıkların dinlendiği dava 2 Kasım tarihine ertelendi.

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Evlilik birliğini temelinden sarsan kusurlu eşe karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabilir, bu eş nafaka ödemek zorunda da kalabilir. Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır? Evliyken alınan konut kadına mı erkeğe mi kalır? İşte tüm merak edilenler...

Evlilik sözleşmesi değil mal rejimi sözleşmesi yapılabilir!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Türk hukukunda 'Evlilik Sözleşmesi' şeklinde hukuki bir düzenleme olmadığını ve bunların hükümsüz olduğunu açıkladı..

Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?

Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur. Peki, paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?

Boşanma davalarında mal rejimi!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıl oluyor. Peki, eşler boşanırsa mal rejimi ne olur? Boşanma davalarında mal rejimi nasıl tasfiye edilir?

Paylaşmalı mal ayrılığı nasıl olur?

Eşler arasında yapılabilen mal rejimleri arasında paylaşmalı mal rejimi de bulunuyor. Peki, paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerin hakları nelerdir? Paylaşmalı mal ayrılığı nasıl olur?

Evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor.Ancak isteyen eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı nasıl olur?

Evlilikte hangi mallar ortak?

Evlilikte yasal olarak uygulanan mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bir eşin bütün malları, edinilmiş mal kabul ediliyor. Peki, diğer rejimleri kabul eden evlilikte hangi mallar ortak oluyor?

Eşler arasında mal paylaşımı kanunu!

Eşler arasında yasal olarak edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Evlilik birliği içinde yapılabilen mal sözleşmeleri Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte eşler arasında mal paylaşımı kanunu...

Mal birliği rejimi nedir?

Evlilikte eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Ancak, eşler istediği takdirde mal rejimi sözleşmesini yapabiliyor. Peki, eşler arasında yapılabilen mal birliği rejimi nedir?

Olağanüstü mal rejimine nasıl geçilir?

Eşlerden birinin istemi ile ve Cebrî icra hâlinde olağanüstü mal rejimi uygulamasına geçilebiliyor. Peki, olağanüstü mal rejimine nasıl geçilir? Olağanüstü mal rejimi kararı nasıl alınır?

Mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır?

Evlilik birliği içerisinde olan eşler, mal rejimi sözleşmesiyle edinilmiş mal rejimi dışındaki diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Nasıl yapılır?

evliyken mal rejimi sözleşmesi Haberi

evliyken mal rejimi sözleşmesi

Mal rejimi sözleşmesi ne zaman yapılır?

Mal rejimi sözleşmesinin şart ve sınırları Medeni Kanun'da açıklanıyor. Kanun gereğince eşler, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirler.


Mal rejimi sözleşmesi, ancak ayırt etme gücüne sahip olanlar tarafından yapılabilir. Küçükler ile kısıtlılar, yasal temsilcilerinin rızasını almak zorundadırlar.


Mal rejimi sözleşmesi, noterde düzenleme veya onaylama şeklinde yapılır. Ancak, taraflar evlenme başvurusu sırasında hangi mal rejimini seçtiklerini yazılı olarak da bildirebilirler.


Mal rejimi sözleşmesinin taraflarca ve gerektiğinde yasal temsilcilerince imzalanması zorunludur. Peki, mal rejimi sözleşmesi ne zaman yapılır?


Mal rejimi sözleşmesi, evliyken yapılabileceği gibi, evlenmeden önce de yapılabiliyor.


Mal ayrılığı sözleşmesi örneği;


(T.M.K.md.242, 243, 245, 246 ve 248)

Eşler birlikte söz olarak, ../../…. tarihinde evlendik. Aramızda mal ayrılığı rejimini kabul ettik:


1- Her birimizin, yasal sınırlar içerisinde, kendisine...