29 / 04 / 2024

Evrak Dairesi

Evrak Dairesi

1938 yılında Başbakanlık, Osmanlı döneminden kalan kıymetli evrak ve vesikaların tasnif edilerek, Topkapı Sarayı'ndan ve Cevad Paşa Kütüphanesi'nden, Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi'ne nakledilmesine karar vermiş.

1938 yılında Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi evrak dairesi olacak!

1938 yılında Başbakanlık, Osmanlı döneminden kalan kıymetli evrak ve vesikaların tasnif edilerek, Topkapı Sarayı'ndan ve Cevad Paşa Kütüphanesi'nden, Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi'ne nakledilmesine karar vermiş.

Fatsa Tapu Müdürlüğü Dairesi’nde yenileme çalışması başlatıldı!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Hükümet Konağı’nda hizmet veren Fatsa Tapu Müdürlüğü Dairesi’nde yenileme çalışması başlatıldı. Fatsa Tapu Müdürü Erdoğan Atik, projenin 163 bin TL + KDV’ye gerçekleştiğini söyledi.

Zonguldak'taki Ereğli Vergi Dairesi hizmet binasının inşaatı incelendi!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Vergi Dairesi hizmet binasının inşaat çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Faruk Çaturoğlu, Süleymanlar Mahallesi'nde yapımı devam eden Ereğli Vergi Dairesi hizmet binasında incelemelerde bulundu

Beylikdüzü Makyol Yaşam projesinin örnek dairesi açıldı!

İstanbul Beylikdüzü’nde yükselen, geniş iç mekânları, aydınlık ve huzurlu mimarisiyle de öne çıkan Makyol Yaşam Beylikdüzü projesinin dünyadaki en yeni mobilya ve dekorasyon trendleriyle tasarlanan örnek dairesi ziyarete açıldı.

Turgutlu Vergi Dairesi binası yıkılacak!

MANİSA’nın Turgutlı İlçesi’ndeki Vergi Dairesi binası yıkılacak. Yeni Vergi Dairesi binası ise Turgutlu Ağız Diş Hastanesi yanına yapılacak.

Mardin Kızıltepe Vergi Dairesi binası okul olacak!

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 6-7 Ekim olaylarında yakılarak kullanılmaz hale gelen Kızıltepe Mal Müdürlüğü ve Vergi Dairesi binası Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Binaların okul olarak hizmet vereceği öğrenildi.

Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, tüm ev ve işyerleri ile arsa ve araziler için ödeniyor. Peki, bir apartman dairenizin olduğunu düşünelim. Bu ev için vergi ödeyecek misiniz? Apartman emlak vergisi ne kadar? Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?

Evvel İstanbul Başakşehir'in konsept dairesi ziyarete açıldı!

EVvel İstanbul, evvel zamanın değerlerine özlem duyan, ama bugünün imkanlarından vazgeçmeyenlere hitap ediyor. EVvel İstanbul projesinin konsept dairesi, ziyaretçilere açıldı..

EVvel İstanbul'un konsept dairesi açıldı!

Emlak Konut GYO'nun İntaya & EYG & İntes hasılat paylaşımı iş ortaklığı ile Başakşehir'de başlattığı EVvel İstanbul projesinin konsept dairesi, ziyaretçilere açıldı.

İncek Blue'nun örnek dairesi hazır! 40 eve özel ödeme planı!

Gayrimenkulde konsept projelerin lideri Sinpaş GYO’nun Ankara’nın en gözde yerleşim bölgesi İncek’te hayata geçirdiği İncek Blue’nun modern ve yalın bir çizgide dekore edilen yeni örnek dairesi ev sahiplerine ilham veriyor.

Ankara Çankaya projesinin örnek dairesi hazır!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Ankara’nın kalbinde hayata geçirdiği Ankara Çankaya, örnek dairesiyle de fark yaratıyor. Ankara Çankaya’nın örnek dairesi projenin iç mimarisi Brigitte Weber tarafından hazırlandı.

Kıbrıs Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi'nden malzeme satışı!

Kıbrıs Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürlüğü, muhtelif malzemelerin Çarşamba günden itibaren satışa sunulacağını açıkladı. Muhtelif malzemeler n Çarşamba gününden itibaren mesai saatleri içinde perakende ve peşin ödeme ile satışa sunulacak..

Ankara Kazan Vergi Dairesi inşaatı ihalesi 4 Mayıs'ta!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Ankara Kazan Vergi Dairesi inşaatı ihalesi yapılacak. Yeni Kazan Vergi Dairesi'nin ihalesi 4 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak...

Evrak Dairesi Haberi

Evrak Dairesi



Sultanahmet Medresesi ve Ayasofya Hamamı evrak hazinesi olacak


    Osmanlı Hükümeti zamanında Babıali bahçesindeki Cevad Paşa Kütüphanesi hazinei evrak ittihaz edilmişti. Kıymetli evrak ve vesikaların bir kısmı burada, bir kısmı da Topkapı Sarayı'nda muhafaza ediliyordu. Cevad Paşa Kütüphanesi'nde bulunan evrak bir heyet tarafından tasnif edilmiş ve fişleri yapılmıştır. Buradaki evrakın çoğu tanzimatın ilanından beri devletçe ittihaz edilen kararlara, fermanlara, muahede ve saireye taalluk etmektedir. Topkapı Sarayı'ndaki evrak Osmanlı hükümetinin daha eski devirlerine aittir. Topkapı Sarayı'ndaki evrak ve vesikalar henüz tamamıyla tasnif edilmemiştir. Başvekalet tarafından memur edilen bir heyet, bu işle meşgul oluyor. 

    Hükümet eski evrak ve vesikaların...