18 / 05 / 2024

expo Astana

expo Astana

Kazakistan, FIFA Dünya Kupası ve de olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyon olan EXPO 2017' ye hazırlanı yor...

Türk inşaatçıları Astana 2017 Expo’ya damga vurdu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Vahap Munyar, bugünkü yazısında Astana 2017 Expo’sunu değerlendirdi. Munyar, yazısında ''Nur Alem”i Sembol İnşaat’ın yapması, Astana 2017 Expo’suna damga vurduğumuzu ortaya koyuyor'' ifadelerini kullandı.

Sembol İnşaat, Expo 2017'nin ana projecisi oldu!

Başkent Astana, Orta Asya ve BDT ülkelerinin en iddialı projesi olarak tarihe geçecek olan 'EXPO 2017'ye, Sembol İnşaat organizasyonun en büyük yüklenici firması ve ana projecisi olarak dikkat çekiyor.

Maltepe M'Expo Fuar'ın tanıtımı yapıldı!

Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi M 'Expo Center, The Marmara Otel'de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç konuşma yaptı.

M'Expo Center'ın golf sahalarına Koç talip oldu!

Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M'Expo Center'a yapılacak golf sahalarına Koç Ailesi talip. Şirket, M'Expo Center'a inşa edilecek golf sahalarının hem yatırım hemde işletmesini üstlenmek istiyor..

Maltepe'ye M'Expo Center Fuar projesi geliyor!

Maltepe Belediyesi'nin öncülüğünde, M'Expo Center adını alacak "Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi" projesi için Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, toplantıya katılan iş adamlarını projeye yatırım yapmaya çağırdı.

M'EXPO Center 900 milyon Euro'ya mal olacak!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi Projesi'nin (M'EXPO Center) yatırım maliyetinin 900 milyon euro olacağını belirterek, birçok ilki bünyesinde barındıracak" dedi

EXPO 2016 için 959 milyon lira bütçe ayrıldı!

Antalya Valisi Muammer Türker, 2016 yılında yapılacak botanik EXPO'nun 2015 yılı bütçesinin 959 milyon 124 bin lira olarak onaylandığını bildirdi. EXPO 2016'ya 22 ülke katılacak.

M'Expo Fuar Merkezi Belediye Oscarı aldı!

Maltepe Belediyesi’nin, M'Expo Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi, “Belediye Oscarı” ödülünü kazandı. Ödül töreninde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç konuşma yaptı..

M'Expo'ya destek çığ gibi büyüyor!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın, Türkiye projesi olarak nitelendirdiği Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesi, ulusal ve uluslararası alanda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.

M Expo görücüye çıktı!

Ali Kılıç, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (GOSB) sanayici ve işadamlarını, Türkiye’nin ilk çevreci fuarı olarak nitelendirilen Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesi hakkında bilgilendirdi.

Maltepe Fuar Merkezi M Expo görücüye çıktı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, GOSB sanayici ve işadamlarını, Türkiye’nin ilk çevreci fuarı olarak nitelendirilen Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesi hakkında bilgilendirdi.

Antalya Meydan-Aksu-EXPO raylı sistem projesi tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte hayata geçireceği Meydan-Havaalanı-Aksu-EXPO 2016 Hafif Raylı Sistem Hattı’nın proje çalışmaları tamamlanarak Bakanlar Kurulu’na sevk edildi. 17.8 kilometrelik hatta 15 durak olacak.

Antalya EXPO 2016 için ÇED süreci başladı!

Antalya Botanik EXPO 2016 projesi için bakanlık tarafından ÇED süreci başlatıldı. Aksu Solak Köyü'nde yükselecek olan EXPO 2016 projesi 1 milyon 121 bin 223 metrekare alanda kurulacak. İşte projenin tüm detayları...

expo Astana Haberi

expo Astana

Astana Belediyesi, başkentin EXPO 2017’ye kadarki genel yerleşim planını ilan etti.


Buna göre, Astana Şehircilik ve Mimari Planlama Yönetimi Başkanı Vitaly Siletsky, Astana’da EXPO 2017’ye kadar 38 otel inşa edileceğini bildirdi. Astana’da şu anda resmi olarak kayıtlı 75 otel bulunuyor. Bu otellerden sadece 4’ü 150 ve daha fazla odaya sahip, diğer 71 otelin ise oda sayıları 4 ila 30 arasında değişiyor.


EXPO 2017 sürecinde Astana’ya otellerin yanı sıra iş ve eğlence merkezleri, yeni havalimanı ve yine bin fuar alanı yapılacak. 


Orta Asya ülkelerinde düzenlenecek en büyük fuar olma özelliği taşıyacak EXPO 2017 Fuarı dolayısıyla üç aylık bir süreçte yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.


Kazakistan, Uluslararası Sergiler Bürosu tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te 22 Kasım 2012'de yapılan gizli oylamada Brezilya, Kanada, Rusya'nın aralarında...