25 / 08 / 2024

eylül konut kredisi faiz oranı

eylül konut kredisi faiz oranı

Konut kredisi faizleri mayıs ortasında yüzde 0.64 civarındayken bu oran son olarak bu ay yapılan zamlarla birlikte yüzde 1'in üstüne çıktı. Batık krediler ise 3 milyar 1 milyona yükseldi..

Konut kredisi faiz oranları Eylül'ün ikinci haftasına nasıl başladı?

Krediyle ev sahibi olacak vatandaşların konut kredisi faiz oranları araştırmaları hızla devam ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı? İşte detaylar...

Konut kredisi faizleri Eylül'ün ilk haftasında ne oldu?

Konut sahibi olmak isteyen ve bunun için de konut kredisi kullanacak olan kişiler önce faiz oranlarını, kredi çekme koşullarını ve konut kredisinin nasıl çekildiğini araştırıyor. Peki birçok vatandaş tarafından merak edilen konut kredisi faizleri ne oldu? En uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

Konut kredisi faizleri son 2 yılın en yüksek seviyesinde!

Konut kredisi faiz oranları 2 Ağustos 2019’dan bu zamana kadar en yüksek seviyesine ulaştı. Faiz oranları 25 Eylül itibariyle haftalık 64 baz puan yükselişle yüzde 14,78’e yükseldi...

Konut kredisi faiz oranları Ekim 2020'ye nasıl başladı?

Eylül ayı ile birlikte konut kredisi faiz oranları yükselişe geçti. Konut almak isteyen vatandaşlar bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki bankaların güncel konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte detaylar...

Konut kredisi faizleri Eylül ayı sonunda ne oldu?

Kredi faiz oranları ile ilgili son dakika haberleri, son dönemde ev almak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında ön plana çıkıyor. Peki konut kredisi faizleri Eylül ayı sonunda ne oldu?

Konut kredisi faizleri Eylül'de ne oldu?

Konut kredisi faizleri ne kadar yükseliyor. Konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu sorusu en çok merak edilen konulardan. Peki konut kredisi faizleri Eylül'de ne oldu?

Gazilere 2020 yılı için 154 bin TL faizsiz konut kredisi verildi!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, gazilerin bir konutla sınırlı olmak üzere faizsiz konut kredisinden faydalanabildiği, gazilere 2020 yılı için 154 bin TL faizsiz konut kredisi verildiği belirtildi.

Eylül ayı ortasında konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Kredi faiz oranlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Peki Eylül ayı ortasında konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi faiz oranları Eylül'ün son haftasına nasıl başladı?

Bankaların kredi faiz oranları tüm hızı ile düşmeye devam ediyor. Peki konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı?

Konut kredisi kullanımı Eylül başında arttı!

BDDK verilerine göre konut kredisi kullanımı Eylül ayının ilk haftasında bir önceki hataya oranla 1 milyar 687 milyon lira artarak 182 milyar 780 milyon liraya yükseldi...

Konut kredisi faizleri Eylül’ün ikinci haftasına nasıl başladı?

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler hızla devam ediyor. Eylül ayında özel bankalar da faiz indirimlerine hız verdi. Peki konut kredisi faizleri yeni haftaya nasıl başladı?

Konut kredisi faizlerinde son durum Eylül 2019!

Eylül ayının ilk haftasının kapanışında bankaların konut kredisi faiz oranları ne oldu? En düşük konut kredisi faiz oranı değişti mi?

Eylül’de hangi bankaların konut kredisi faizleri düştü?

Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile başlayan bankaların konut kredisi faizlerindeki düşüş trendi Eylül ayında da hız kaybetmeden devam ediyor. Eylül ayında hangi bankalar konut kredisi faizleri düştü?

eylül konut kredisi faiz oranı Haberi

eylül konut kredisi faiz oranı

ABD Merkez Bankası Fed'in mayıs ayında yaptığı "Para basmaya son, dolar faizi artacak" açıklaması ve Gezi olaylarının ardından yükselişe geçen konut kredisi faizleri son dört ayda tüketiciye yüzde 17 ek maliyet çıkardı. Ev almak için 10 yıl vadeyle bankadan 100 bin TL çeken bir tüketicinin aylık maliyeti 200 TL'nin üstünde artarken, toplam ödeyeceği borç miktarı da 25 bin TL'ye yakın arttı. 


Faiz oranındaki yükseliş hem inşaat sektörünün, hem de bankaların verdiği konut kredilerinin profilini de bozdu. 

Kredi kullanımı düşerken, konut satışları azaldı, geri dönmeyen kredilerdeki artış ise hızlandı. 


TAKSİT 204 TL ARTTI 


Türkiye'nin kredi notunun uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesinin ardından mayıs ortasında aylık yüzde 0.64'e kadar inen konut kredisi faizleri son olarak bu ay yapılan zamlarla birlikte yüzde...