05 / 05 / 2024

eylülde termik santral ihalesi

eylülde termik santral ihalesi

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, yaklaşık 1,5 yıldır ihale şartnamesi üzerinde çalışıyoruz, Eylül'de ihaleye çıkacağız dedi

ABD'de ikinci el konut satışları eylülde yüzde 9,4 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, eylülde aylık bazda yüzde 9,4 artarak 6,54 milyona ulaştı. Piyasa beklentisi, yüzde 5 artışla 6,3 milyon seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

Bütçe eylülde 29.7 milyar lira açık verdi!

Bütçe gelirleri eylül ayında 78.9 milyar lira, giderleri 108.6 milyar lira olarak hesaplandı. Bütçe eylülde 29.7 milyar lira, ocak-eylül döneminde de 140.6 milyar lira açık verdi.

OPEC'in petrol üretimi eylülde azaldı!

OPEC'in ham petrol üretimi, eylülde bir önceki aya göre günlük 50 bin varil azalışla 24 milyon 11 bin varil oldu.

Emtia yatırımcısı eylülde soya fasulyesiyle kazandı! Gümüşle kaybetti!

Emtia piyasasında yatırımcılara eylülde en fazla soya fasulyesi kazandırırken, en çok kaybettiren ise gümüş oldu.

Eylülde en fazla reel getiri dolarda oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, eylülde en fazla reel getiri ABD dolarında sağlandı.

TÜİK: Eylülde yıllık enflasyon yüzde 11.75!

Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon eylülde yüzde 0.97 artarken, yıllık bazda yüzde 11.75 oldu.

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi!

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi. Açıklanan verilere göre; ABD'de konut piyasası endeksi, eylülde bir önceki aya göre 5 puan artarak 83 değerine çıktı.

Silivri'de termik santral projesine tepki!

Silivri'de yapılması planlanan termik santral projesine karşı etkinlik düzenlendi. Termik santral yerine güneş enerjisine yönelmek gerektiğini belirtildi.

Bartın'da termik santral için çevre düzeni planları değişti!

Bartın'ın tarihi ve turistik, ilçesi Amasrada kurulması planlanan termik santral ve ek projelerinin gerçekleştirilmesi için değişiklik yapıldı.

ABD'de inşaat harcamaları eylülde azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, eylülde inşaat harcamaları bir önceki aya göre yüzde 0,4 geriledi. Böylece düşüşünü üçüncü aya taşıyan veriye ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 0,5 artış yönündeydi.

ABD'de 2.el konut satışları eylülde yüzde 3,2 arttı!

National Association of Realtors'ın (NAR) raporuna göre, ABD’de ikinci el konut satışları eylülde yüzde 3,2 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

Bursa Kömürlü Termik Santral projesinin ikinci ÇED kararı onaylandı!

Bursa şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesinin ikinci ÇED olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Bunu üzerine halk ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

eylülde termik santral ihalesi Haberi

eylülde termik santral ihalesi


Alış, Elbistan'da yapılacak olan ihale için iki farklı şartname hazırlandığını, yatırımcıların görüşlerini aldıktan sonra geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını belirtti.


Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış sözlerine şöyle devam etti:


C Termik Santrali'nin 1440 megavat gücünde olacak. Halen üretimde olan 2 santralimizin kapasitesi 2 bin 800 megavata ulaştı. Bu da önemli bir rakam. Ancak yeni yatırımlarla birlikte bu bölgedeki kapasite 7 bin megavata ulaşacak.


İşçi alımı


EÜAŞ, önümüzdeki dönemde 300-400 işçi alacaklarını, alınacak kişilerden bazılarının Afşin ve Elbistan'da görevlendirileceğini belirten Alış, işçi ve memur alımıyla ilgili Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) belirli bir politikası bulunduğunu, gerekli izinleri alarak en geç 1-2 ay içerisinde 300-400 işçi alınacağını...