17 / 05 / 2024

Eyüp Rami Kışlasının restorasyon çalışmasında son durum ne

Eyüp Rami Kışlasının restorasyon çalışmasında son durum ne

İstanbul Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Restorasyonun 4 bölüm halinde yapılacağı öğrenilen Rami Topçu kışlasının güney çephesinde bulunan bölümlerinde yapıların ortaya çıkmaya başladığı görülüyor.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

İd Turistik Yatırımlar İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İd Turistik Yatırımlar İnşaat Ve Ticaret Şirketi Sarıyer’de  414 bin 202 TL sermaye bedeli ile Defne Kılınç, Ayşe Mine Güvenç,  Eyüp Ülker Kılınç tarafından kuruldu.

İd Gayrimenkul İnşaat Turizm Ve Ticaret  Anonim Şirketi kuruldu!

İd Gayrimenkul İnşaat Turizm Ve Ticaret  Anonim Şirketi Sarıyer’de  81 bin 882 TL sermaye bedeli ile Defne Kılınç, Ayşe Mine Güvenç, Eyüp Ülker Kılınç tarafından kuruldu.

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa'da Eyüp Nebi Külliyesi inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte Eyüp Nebi Camii Ve Külliyesi, için inşaat çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

KİPTAŞ, Eyüp dönüşüm projesinin ruhsatını aldı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, önceki gün yaptığı açıklamada Eyüp'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ruhsatın alındığını duyurdu.

İstanbul Eyüp'teki kentsel dönüşümde son durum ne?

İstanbul Eyüp'te Akşemsettin, Karadolap, Çırçır, Yeşilpınar Mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm projesi 6 bin 500 konut içerirken 30 bin kişiyi etkileyecek.

Eyüpsultan'daki 5 dönümlük parsel yeşil alan oldu!

İstanbul Eyüp’te üzerinde yıllardır İETT peronu ve kreş yer alan yaklaşık 5 dönümlük parselin imar planları mahkeme tarafından iptal edilince İBB yönetimi tarafından yeni bir plan düzenlendi. Fakat plan AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi. 

KİPTAŞ Eyüp Yeşilpınar'da kentsel dönüşüme giriyor!

Yeni projeler için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Eyüp Yeşilpınar projesinin ruhsatını aldı.

Metris Kışlası’nın imar planları değiştirildi!

İstanbul Esenler'deki eski Metris Kışlası arazisinde yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar değiştirildi.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Rami Kışlası Kütüphanesi yakında açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız" dedi...

Eyüp Rami Kışlasının restorasyon çalışmasında son durum ne Haberi

Eyüp Rami Kışlasının restorasyon çalışmasında son durum ne

İstanbul Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Restorasyonun 4 bölüm halinde yapılacağı öğrenilen Rami Topçu kışlasının Edirnekapı-Rami yoluna bakan güney çephesinde bulunan bölümlerinde yapıların ortaya çıkmaya başladığı, arka bölümde ise çalışmaların devam ettiği görülüyor. 1986 yılında "geçici" olarak gıda toptancılarına tahsis edilen bölümlerde ise henüz bir çalışma yok.


3 MİLYON KİTAPLIK KÜTÜPHANE YAPILACAK

Projede 'Şehir Müzesi' olması planlanan topçu kışlasında müze, 3 milyon kitap kapasiteli bir kütüphane ve binlerce metrekarelik peysaj düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca yapı içinde sergi salonları, gezi mekanları, kitap ve hediyelik eşya dükkanları, el sanatları atölyeleri bulunacak.


250 YILLIK TARİHİ VAR

Osmanlı Padişahı III. Mustafa döneminde askeri ihtiyaçlar için inşa edilen kışla, Selimiye ve Davutpaşa kışlalarından sonra en büyük askeri bina olarak yapıldı. 250 yıllık bir geçmişi olan Rami...