06 / 05 / 2024

Eyüp Sultan Araştırma Merkezi

Eyüp Sultan Araştırma Merkezi

Eyüp ile ilgili tarih ve medeniyet araştırmaları yapmak üzere kurulan Eyüp Sultan Araştırma Merkezi (EYSAM) hizmete açıldı

Mandel Tarımsal Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mandel Tarımsal Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 350 bin TL sermaye bedeli ile Cihangir Kılıç ve Levent Selahatt Pınar ortaklığında kuruldu.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi taşınırken büyük vurgun! 

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binasına taşınması esnasında aralarında diyaliz makineleri bulunan 10 milyon TL değerine sahip malzemeyi çalıp, sattıkları iddia edilen hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı.

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi!

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi. İstanbul Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı hastane binalarının değiş tokuşunu yaptı.

Eyüp Sultan 500 milyonluk 67 farklı projeyle ihya olacak!

Eyüp Sultan, 500 milyon TL’lik bütçeli 67 farklı projeyle ihya olacak.Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş ve Eyüp Sultan Belediye Başkanı Aydın projeleri anlattı...

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atıldı!

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin yapımında ilk harç törenle döküldü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Külliyenin mimarisi Strazburg'a ayrı bir zenginlik katacak" dedi.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan  Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor.  Külliye şeklinde yeniden inşa edilecek caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.

Eyüp Sultan Araştırma Merkezi açıldı!

Eyüp ile ilgili tarih ve medeniyet araştırmaları yapmak üzere kurulan Eyüp Sultan Araştırma Merkezi (EYSAM) hizmete açıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yüzde 88'i tamam!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi M Kapısı karşısına yapılan ve tamamlananınca Tıp Fakültesi Hastanesi olarak hizmet verecek olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının yüzde 88’i tamamlandı.

ADÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi kendi enerjisini üretecek!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Yeşil Enerji Projesi kapsamında kuracağı güneş pilleri ve doğalgaz çevrim sistemiyle kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor.

Eyüp Sultan Türbesi'nde 7 bin 678 adet Anikya İznik Çini bulunuyor!

1459 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen ve en önemli ziyaret mekanlarının başında gelen Eyüp Sultan Türbesi'nde, 7 bin 678 adet çini bulunuyor. Türbedeki çinileri Anikya İznik Çini tarafından üretti.

Eyüp Sultan Türbesi’nin çinileri Anikya İznik Çini'den!

Eyüp Sultan Türbesi, yaklaşık 4 yıl süren restorasyonun ardından, ramazanın ilk cuması olan 19 Haziran 2015 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle açıldı.

Özgür Zemin Araştırma Proje İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgür Zemin Araştırma Proje İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Saadet Turan tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Haziran 2015 tarihinde Eyüp'te kuruldu.

Eyüp Sultan Türbesi ziyarete açıldı!

Eyüp Sultan Türbesi’nin yeniden ziyarete açılması vesilesiyle düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eyüp Sultan Camisi de türbe de çok daha farklı bir hale geldi” dedi.

Eyüp Sultan Araştırma Merkezi Haberi

Eyüp Sultan Araştırma Merkezi


Eyüp Sultan Araştırma Merkezi, Bahariye Mevlevihanesi’nde yapılan tanıtım toplantısıyla açıldı. Açılışa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, İstanbul İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, akademisyenler, araştırmacı ve yazarlar büyük ilgi gösterdi.


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, EYSAM’ın Eyüp tarihine ışık tutacağını belirterek, “Merkezimiz, Eyüp’ün şehircilik serüvenini bilgi, belge ve dökümanlarla konuşturacak. Merkezimiz bünyesinde kapsamlı bir ihtisas kütüphenesi faaliyet gösterecek. Kütüphanemiz online olarak da hizmet verecek. Eyüp’ün geçmişinden aldığımız ilhamla bilimsel yayınlar, sempozyumlar, konferanslar, sergiler ve projelerle kültür ve medeniyetimize katkı sunacağız” diye konuştu.


Eyüp’ün sahip olduğu müktesebata saygı duyulması ve korunması gerektiğini anlatan Aydın, “Sahip olduğumuz değerleri ortaya çıkarmak ve geleceğe taşımak istiyoruz. Son 10...