21 / 05 / 2024

fabrika arazilerinin kentsel dönüşüm

fabrika arazilerinin kentsel dönüşüm

İstanbul'da fabrikaların şehir dışına taşınması sonucu boşa çıkan arazilerde son yıllarda hızla lüks konut, ofis, AVM ve oteller yapılıyor. Son beş yılda 23 fabrika, konut, otel ya da ofise dönüştü.

Hazine arazilerinin halka arzı netleşiyor! Rekabetçi ortamda, binlerce arazi satılacak!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken yeni kararlar da peş peşe alınıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dönüşüm için hazine arazilerinin halka arz edileceğini duyurdu.

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Dardanel borçlarından kurtuluyor, arazileri geri alıyor!

Uzun süredir mali sıkıntılarla boğuşan Dardanel, bankalarla borç sorununu çözerek gayrimenkullerine yeniden kavuşuyor. Şirket, KAP'ta  fabrika arazilerinin geri alımıyla ilgili açıklama yaptı.

Çevreci kentsel dönüşümle binalar reenkarne olacak!

Çevreci kentsel dönüşümle şehirde  AVM, tütün deposu, fabrika, hangar ve binalar Heavenly dDF ile hayat bulacağını belirten Heavenly dDF girişiminin kurucularından mimar Arhan Kayar, "Bir binanın temeli 10 milyon canlının hayatına mal oluyor. Bu çabamızla binalar reenkarne olacak" dedi...

Dardanel'den fabrika arazilerin geri alımı açıklaması!

Dardanel Önentaş, Çanakkale ve Edirne Enez'deki fabrika bina ve arazilerinin geri alımı ve ilgili protokol kapsamında tüm borçlarımızın kapatılması müzakerelerine ilgili kurumlar ile başlanmasına karar verdi.

Kentsel dönüşüme 'kamu arazisi' formülü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Kentsel dönüşümde yapılması gerekenler, kamu arazilerinin bu işlere tahsis edilmesi, rezerv alan olarak kullanılması." dedi.

Beyaz inşaat, 2016'da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek!

Beyaz inşaat, 2016'da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek. Topkapı Beyaz Park Projesini hayata geçiren Beyaz, "Önümüzdeki 10 yıl içinde ağırlıklı olarak fabrika arazileri üzerinde konut, ticari alan ve otel projeleri üretmeyi planlıyoruz" dedi.

Beyaz İnşaat, 2016’da kentsel dönüşümle büyüyecek!

Beyaz İnşaat, 2016’da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek. Şirket, önümüzdeki 10 yıl içinde ağırlıklı olarak fabrika arazileri üzerinde konut, ticari alan ve otel projeleri üretecek.

Beykoz Çubuklu'da Kiptaş ve belediye işbirliğiyle kentsel dönüşüm yapılacak!

İstanbul Boğazı'ndaki 2B arazilerde ilk dönüşüm çalışması Beykoz'da başlıyor. Orman vasfını yitiren 2B arazilerinin satışıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından, satış işlemlerini bitiren vatandaşlar kentsel dönüşüm için müracaat ediyor.

İstanbul Boğazı'ndaki ilk kentsel dönüşüm Beykoz'da başlıyor!

Orman vasfını yitiren 2B arazilerinin satışıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından, satış işlemlerini bitiren vatandaşlar kentsel dönüşüm için müracaat ediyor. Proje kapsamında 4'er katlı evlerin inşa edilmesi planlanıyor...

Erdoğan Bayraktar Gaziantep'te kentsel dönüşüm alanlarını inceledi!

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanlarını inceleyen Bayraktar, gazetecilerin, bazı basın kuruluşlarında gündeme gelen, "şehir merkezinden taşınan askeri kışla arazilerinin ne olacağı" konusundaki sorusu üzerine, böyle bir projeden ha

Kentsel Dönüşüm için 1 milyar TL'lik ödenek ayrılacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, Kentsel Dönüşüm için 1 milyar TL'lik ödenek ayrılacağını, bu ödeneğin 750 milyon TL'sinin 2B arazilerinin satışından, kalan 250 milyon TL'nin ise çevre fonlarından elde edileceğini söyledi...

Gökhan Avcıoğlu: Kentsel dönüşüm bir fırsat, fabrika ayarlarına dönüyoruz!

Gedikpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nin mimarı Gökhan Avcıoğlu, on dokuzuncu yüzyıl ve öncesinin hayat kalitesinin bugünkü şehir hayatından daha yüksek olduğunu belirterek, "Biz kentsel dönüşüm projeleriyle o dönemdeki hayatın kalitesini yeniden kurgulamaya

fabrika arazilerinin kentsel dönüşüm Haberi

fabrika arazilerinin kentsel dönüşüm


İstanbul'da fabrikaların şehir dışına taşınması sonucu boşa çıkan arazilerde son yıllarda hızla lüks konut, ofis, AVM ve oteller yapılıyor.  Son beş yılda 23 fabrika, konut, otel ya da ofise dönüştü. Şu anda da 23 fabrika arazisinde dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Uç fabrika arazisinde proje geliştirilmesi için gün sayılırken, üç fabrika arazisi için de görüşmeler yürütülüyor. 


Türkiye'nin 1980'li yıllarda yaptığı sanayi hamlesiyle İstanbul'da Levent, Bomonti, Kağıthane, Kartal, Basın Ekspres Yolu gibi bölgeler fabrika bölgeleri haline gelmişti. İstanbul'un göç alması ve Mütekabiliyet Yasası'nın ardından yabancı yatırımcıların İstanbul'a ilgisinin artması, fabrikaların şehir dışına taşınmaları, fabrikaların dönüşmesinin fitilini ateşledi. 


özelikle son beş yıllık süreçte fabrikalar kent dışına taşınırken yerlerinde lüks konut, ofis, AVM ve otel projeleri yükselmeye başladı. Merkezde arsa sıkıntısı yaşanan İstanbul'da Bomonti'den Ayazağa'ya,...