30 / 04 / 2024

Fabrika-i Hümayun bursa

Fabrika-i Hümayun bursa

Fabrika-i Hümayun, Büyükşehir Belediyesince restore edilecek

Bursa'daki Fabrika-i Hümayun'un restorasyonu başladı!

Fabrika-i Hümayun'da, Büyükşehir Belediyesi ve modacı Faruk Saraç tarafından yürütülecek restorasyon çalışmaları törenle başladı

Faruk Saraç 'Fabrika-i Hümayun'u tasarım akademisi yapacak

Ünlü modacı Faruk Saraç, tarihi 'Fabrika-i Hümayun' binasını restore ederek, tasarım akademisine dönüştürecek

Faruk Saraç moda akademisi Haziran 2010'da açacak!

Ünlü modacı Faruk Saraç, Bursa'da 1852'den kalma 'Fabrika-i Hümayun' binasını satın aldı

Faruk Saraç, Fabrika-i Hümayun'da okul ve müze yapacak!

Faruk Saraç sadece erkek modasına imza atmakla yetinmiyor

Hümayun Turizm Anonim Şirketi Kuruldu!

Hümayun Turizm Anonim Şirketi Kadıköy'de Abdullah Düzcan tarafından kuruldu!

Hızlı Tren bileti fiyatları zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya biletleri... İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

Bayram gelirken pek çok kişi hızlı tren fiyatlarını araştırmaya başladı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul... İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

Çiftçi Hırdavat Elektrik Elektronik Metal Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiftçi Hırdavat Elektrik Elektronik Metal Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Musa Çiftci tarafından kuruldu.

Kripto paradan zarar eden 2 kardeşin intihar ettiği iddia edildi!

Bursa'da kripto para nedeniyle zarar eden Hasan Karacan ve kardeşi Hüseyin Karacan'ın intihar ettiği iddia edildi.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Yılmaz Özdil'in villasına ekipler yıkım için geldi!

Bodrum' yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara uygun olmayarak yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye ulaşan villanın kaçak eklentilerinin yıkımı için verilen süre bugün doldu. Aile eklentilerle ilgili herhangi bir çalışmada bulunmayınca Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdü

Yılmaz Özdil'in komşularının villaları da mühürlendi!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara uygun olmayan yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye ulaşan villada, eklentilerin yıkılması amacıyla verilen süre doldu. Belediye ekipleri bu villaları mühürledi.

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villası mühürlendi!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı villa imara uygun olmaması nedeniyle kapısına kilit vuruldu.

Yılmaz Özdil'in villası mühürlendi!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı villa, imara aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlendi. Görüntülediği mühürde, "Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımların yıkılması için tebligat gönderildi!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak kısımlarının yıkılması için tebligat gönderildi.

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak!

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak. İnşaat ve fabrika işçileri önümüzdeki haftadan itibaren gerekli tedbirleri alarak işe geri dönecek.

İlber Ortaylı'dan 'Kanal İstanbul' yorumu!

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'ya göre; Kanal İstanbul projesinin gerçekleşmesi için Osmanlı’nın sefer-i hûmayun köprülerinden mutlaka bazılarının suyun altında kalması ve kanal için kazılması gerekiyor.

Fabrika-i Hümayun bursa Haberi

Fabrika-i Hümayun bursa

Bursa'da 1852 yılında sarayda kullanılacak ipekli kumaşların dokunması için kurulan "Fabrika-i Hümayun", Büyükşehir Belediyesince restore edilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yazılı açıklamasında, tarihi fabrikanın, eski işlevini sürdürmesini ve tekstil şehri Bursa'nın bu özelliğinin güçlendirilmesi için yeniden projelendirildiğini, restorasyon çalışmalarının 11
Kasım Çarşamba günü Muradiye Kocanaip Mahallesi'nde yapılacak törenle başlayacağını belirtti.

Altepe, ipekçiliğin merkezi Bursa'daki Fabrika-i Hümayun'un, 1852'de sarayda kullanılacak ipek halı ve kumaşlara iplik üretmek için kurulduğunu hatırlatarak, modacı Faruk Saraç ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, tarihi mekanda "ipek üretim merkezi ve moda atölyesi" kurulmasına karar verdiklerini kaydetti.

Tarihi mirası canlandırmayı görev olarak gördüklerini belirten Altepe, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bursa'nın her köşesinde 245 tarihi ve kültürel miras projesini hayata geçiriyoruz. Bir anıt eser olan Fabrika-i Hümayun, Bursa'da unutulmaya yüz tutmuş ipekçiliğe de...