26 / 05 / 2024

fabrika ve iş yerleri kentsel dönüşüm

fabrika ve iş yerleri kentsel dönüşüm

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Türkiye'deki yapıların durumu göz önüne alındığında değişimin veya kentsel dönüşümün ertelenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Andıç, dönüşüm denildiğinde sadece konutların değil fabrikaların, iş yerlerinin de düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Pandemi fabrika ve ofis kiralarını nasıl etkiledi? 

Her sektörde değişikliklere neden olan pandemi, fabrika ve ofis kiralarını nasıl etkiledi? 

Tesis taşıyana fabrika desteği!

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında tesisini taşıyanlar da yeni yatırım teşviklerinden yararlandırılacak. İki yıl içinde taşınarak, asgari 200 kişilik istihdam oluşturana 1 milyona kadar nakdi destek ve fabrika desteği var.

RSG İç Mimarlık’tan İzmir Makine fabrika ve yönetim binası!

Manisa Turgutlu’daki İzmir Makine Fabrika ve Yönetim Binası, çalışanların konforu ve verimlilikleri çerçevesinde doğadan esinlenerek tasarlanan iç mekanları ve firmanın kurumsal kimliğine sadık kalınarak tasarlanan cephesiyle bütüncül bir kurguya sahip…

Hazır fabrika desteği yatırımcıyı heyecanlandırdı!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi " kapsamında sunulan hazır fabrika desteği yatırımcıyı heyecanlandırdı.

Batı Şeria'daki ruhsatsız ev ve iş yerleri yıkılıyor mu?

İsrail ordusu, "ruhsatsız yapıldığı" gerekçesiyle Filistinlilere ait ev ve iş yerlerini yıktı. Batı Şeria'daki Yahudi Yerleşim Dosyası sorumlusu Gassan Dagles, yıktırılan evlerin yerine inşa edilen barınakların bugün yine yıktırıldığını söyledi.

TOKİ 34 ilde arsa, konut ve işyeri satıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arsa, konut ve işyeri müzayedesi düzenliyor. Toplam 34 ilden gayrimenkullerin satışa çıkarılacağı müzayede 7 Nisan Perşembe günü saat 13:30'da gerçekleşecek.

Silopi'de 342 bina ve işyeri ağır hasar gördü!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör saldırıları nedeniyle ev, iş yeri ve kamu binaları ile camilerde meydana gelen hasarın 82 milyon lira olduğu tespit edildi. Toplam 342 bina ve iş yeri ile 2 camide ağır hasar oluştu.

Hollywood ve iş dünyasının gözde adaları satılığa çıktı!

Zenginler arasında yeni moda ada sahibi olmak. Son dönemde özellikle ABD kıyısında ve Akdeniz’de birçok ada satılığa çıkarken Hollywood ve iş dünyasının öne çıkan isimleri tatillerini bu özel adalarda geçiriyor.

Konut ve işyeri kira artışı nasıl yapılır?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu kapsamında yapılan düzenlemelere göre konut ve işyeri kira artışı farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, konut ve işyeri kira artışı nasıl yapılır?

İzmir Urla'daki 8 bin 700 konut ve işyeri için yıkım kararı!

İzmir Urla’nın CHP’li Belediye Başkanı Sibel Uyar, hemşerileri tarafından suçlanıyor. Çünkü; ilçedeki 8. 700 konut ve işyeri için yıkım kararı alındı. Bunlar arasında ünlü Urla Villaları ile CHP’li kadın başkanın annesine ait işyerleri de var.

Konya Selçuklu'da 3.7 milyon TL'ye satılık fabrika ve arsa!

T.C. Konya 9. İcra Dairesi Konya Selçuklu'da bulunan karkas fabrika ve arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin toplam bedeli 3 milyon 730 bin TL olarak belirlendi.

Niğde'de kat karşılığı konut ve işyeri yaptırılacak!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Niğde Kumluca'da kat karşılığı konut ve işyeri inşaatı yaptıracak. İhalesi 16 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Konut sektörü toparlanıyor ve işletmeler yeniden yatırım yapıyor!

AMP Capital Yatırım Strateji Başkanı ve Başekonomisti Shane Oliver, "Şu anda istihdam 2008 yılına kıyasla daha iyi seviyede, işsizlik yüzde 5 azaldı, güven arttı, konut sektörü toparlanıyor ve işletmeler yeniden yatırım yapıyor" diye konuştu.

fabrika ve iş yerleri kentsel dönüşüm Haberi

fabrika ve iş yerleri kentsel dönüşüm

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, fabrika ve iş yerlerinin de kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını talep etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, "Hükümetimizin kentsel dönüşüm anlamında yıllık 300 bin konut üretimi gibi bir planı var. Bununla ilgili sürekli destekler oluşuyor. Kentsel dönüşüm projelerinde KDV’nin yüzde 1'e indirilmesi, destek kredilerinin hane başına 125 bin liradan 200 bin liraya çıkarılması gibi alınan son kararları çok değerli buluyoruz. Konutlarda vatandaşları evlerinden kiraya çıkarıp binayı yıkıp sonra yenisini yapıyoruz. Bir fabrikada bundan bahsetmek mümkün değil. O makinelerin çalışması, üretimin devam etmesi lazım. Dolayısıyla çok daha teknik bir konu. İşinin ehli kişiler bunun analizini ve projelendirmesini yapmalı" şeklinde konuştu.

Yeni yerleşim bölgelerinde planlamayı daha erken...