29 / 04 / 2024

faiz düşme ihtimali

faiz düşme ihtimali

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bu yılın sekizinci toplantısını bugün yapacak. Piyasalardaki beklenti, kısa vadeli faiz oranlarının bu ay da değişmeyeceği yönünde.

ABD'de mortgage başvuruları düşüşünü devam ettirdi...

Amerika'da 24 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste dördüncü haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz düşüşünü sürdürdüğü kaydedildi. İşte haberin ayrtıntıları...

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları düşecek mi? 

Yaptığı açıklamada konut satışlarındaki durağanlığın fiyatlarda düşme beklentisine sebep olduğunu söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, artan maliyetler sebebiyle fiyatlarda bir düşme yaşanmayacağını söyledi.

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanı Bolat: Emlakta, daire, dükkan ve arsa fiyatlarında düşme var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv ve gayrimenkul sektöründe düşüş olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Bolat, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isim ve hesaplara ağır ceza verileceğini söyledi.

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Dünya Altın Konseyi’nden tüm hesapları alt üst edecek yeni tahmin!

Dünya Altın Konseyi’nden kritik bir açıklama geldi. “Altın fiyatlarının 1.900 doların altına düşme ihtimalini ortaya çıkaracak ters rüzgârlar esmeyi sürdürecek” yorumunda bulunan uzmanlar, 100 dolarlık gerilemede bile piyasanın hâlâ sağlıklı olduğunu ifade etti.

Dünyaca ünlü bankadan dolar alacaklara müjdeli haberi verdi! Peş peşe açıklanan tarihlere dikkat!

Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz düşürme kararından sonra hareketlenen dolar yükselişine devam ediyor. Ünlü ekonomist, elinde doları olanların dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Dolar o tarihte 15 liraya düşebilir.

Gram altının düşüş nedeni resmen belli oldu! Elinde altın olanlar harekete geçsin

Altın, Fed'in 25 baz puanlık faiz artış kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz döngüsünde yavaşlanacağına dair yorumları sonrası değer kazanırken gram altında yeni rekor görülmüştü. Bu sabah saatlerinde ise gram altında sert düşüşler yaşandı.

Dolar 5 TL olacak dedi, herkesi şok etti

Konuya ilişkin açıklama Stratejist İbrahim Ufuk Kaynak tarafından yapıldı. Kaynak, doların 5 TL'ye düşme ihtimali olduğunu dile getirerek herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Akıllı telefon satışları düştü! Peki sebebi ne?

Dünyada pandemiyle birlikte gelen ekonomik dalgalanmaların etkisi devam ederken, ekonomideki kırılganlık hiç umulmadık bir sektörde yansımasını gösterdi. Teknolojik ürünlerin en popülerlerinden akıllı telefon satışlarında 2022 yılında ciddi düşme yaşandı. Peki telefon satışları niye düştü? İşte ya

Dünyaca ünlü ekonomist açıkladı! Altın ve dolar 2023'te ihya edecek

SAXO Bank emtia başkanı Ole Hansen, Rusya'nın fiyat tavanına tepki olarak üretimi kesmesi halinde piyasanın toparlanacağını ve mevcut seviyelerden düşme olasılığının çok sınırlı bir durumda olduğunu ifade etti. İşte tüm ayrıntılar...

Merkez Bankası faiz düşürdü ama bankalardan uyarı var: Krediye erişim zorlaştı!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduat faizlerinde son günlerde görülen yükseliş eğilimi ile ilgili olarak "Mevduat tarafında faizler yüzde 25'lere gidiyor. O tarafta mudiyi kaçırmak istemiyoruz" dedi ve kurumsal ticari firmalar için krediye erişimin de zorlaştığını vurguladı.

faiz düşme ihtimali Haberi

faiz düşme ihtimali


 Kurul, en son 20 Temmuz'daki toplantısında faiz oranlarını 0,25 puan artırmış, 24 Ağustos, 26 Eylül, 19 Ekim, 23 Kasım, 21 Aralık 2006 ve bu yıl 16 Ocak, 15 Şubat, 15 Mart, 18 Nisan ve 14 Mayıs, 13 Haziran ve 12 Temmuz'da yaptığı toplantılarında faiz oranlarını değiştirmemişti. Halen gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 17,50, borç verme faiz oranı da yüzde 22,50 olarak uygulanıyor....