03 / 07 / 2024

faiz indirimleri son durum

faiz indirimleri son durum

Merkez Bankası'nın mart ayından eylül sonuna kadar aralıksız sürdürdüğü faiz indirimleri, bankaların mevduat faizlerine çok sınırlı düzeyde yansıdı.

Merkez Bankası'ndan faiz artışı! Son dakika Merkez Bankası faizleri yüzde 50'ye çıkardı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir kararla 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. 

Yabancı uzmanlardan TCMB faiz beklentisi! Faiz indirimleri başlayacak mı?

Yabancı uzmanlar, TCMB'nin bu yıl içinde faiz kararları ile ilgili beklentilerini açıkladı. Yabancılar faiz indirimlerinden TCMB'nin faiz indiriminden kaçınabileceğini, yatırımcıların da sıkı para politikasını sürdüreceğine dair güvence arayabileceğini belirtti.

1 milyon TL’nin faizi son 1 ayda dolardan az kazandırdı! Peki 1 milyon lirayı nereye yatırmalı?

Mevduat faizlerindeki artış nedeniyle son dönemde yatırımcılar için faiz getirisi cazip hale geldi. 70 bin takipçili Taban yiyen Buffett isimli sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımda 1 milyon TL’nin faiz getirisinin son bir ayda doların gerisinde kaldığını söyledi. Vatandaş “Ne yapalım? dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

32 günlük vadeli mevduat faiz oranları son derece rekabetçi bir seviyeye ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından, bankaların vadeli mevduat hesapları için sunulan faiz oranlarında belirgin bir artış yaşandı. Vadeli mevduat hesaplarına yatırım yapmak bu dönemde oldukça önemli bir finansal karar haline geldi.

Borçlanarak mülk sahibi olmak artık hayal! Kredi faizleri rekorlar kırıyor

Seçimden sonra parasal sıkılaşma için alınan kararlar, banka faizlerini rekor seviyeye çıkardı. Banka kredisiyle ev, araba alanlar veya alacaklar için faiz oranları son 21 yılın zirvesini gördü. İşte tüm detaylar...

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklama yaptı! Bakın hangi yılı işaret ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, faiz indirimleri için henüz erken olduğunu ve böyle bir kararın ancak 2025'in başlarında verilebileceğini açıkladı. 

Suzuki S-Cross'ta yüzde 0.99 faiz kampanya! Son dakika...Hemen fiyatlara bakın!

Suzuki Motorlu Araçlar Paz. A.Ş. şu anda 2022 ve 2023 model yılı 0 km Suzuki S-Cross modelinin tüm versiyonlarına özel bir bahar fırsatı sunuyor. Bu fırsat, 30 Nisan 2023 tarihine kadar geçerlidir.

Merkez’in faiz indirimleri piyasa faizlerine yansımıyor! İhtiyaç kredilerinde faizler yüzde 30’u aştı

Merkez Bankası geçen hafta politika faizini 50 baz puan daha indirerek yüzde 8,5 seviyesine çekti ancak sözkonusu indirim piyasa faizlerine de yansımadı. Mevduat faiz oranları yüzde 30’lara fırlarken, tüketici kredilerinde de oranlar yine yüzde 30’lar seviyesinde.

Gören duyan başvuru yapmaya koşuyor! 31 Ocak'a kadar 10.000 TL alacak şanslılardan biri olabilirsiniz! 7'den 70'e herkes yararlanacak

Faiz oranları son dönemde en çok konuşulan konulardan biri. Merkez Bankası'nın tavsiyesi üzerine tüm bankalar faiz oranlarını değiştirdi. Bu düzenlemeleri yapan bankalardan biri olan Ziraat Bankası, birçok vatandaşı şaşırttı. Düşük faiz kampanyaları ile oldukça ilgi gördü. Daha fazla detay için habe

Kur korumalı mevduatta şok gelişme! Cazibesi azalıyor mu? 

Kur korumalı mevduatın getirisi, faiz indirimleri ve dolar/TL'nin yatay seyriyle gerilerken; son haftalarda mevduat hacminde yaşanan artışın yavaşlaması da dikkatleri çekti. Peki Kur korumalı mevduatın cazibesi azalıyor mu? İşte ayrıntılar...

Bankalardan yeni aya özel faiz indirimleri!

Kredi faiz oranları dönem dönem değişiyor. Nisan ayına girmemizle beraber bazı bankalar faiz oranlarını artırırken, bazıları da indirime gitti. Konut kredisinde yüzde 1.32 fırsatı ev alacaklara cazip gelen tekliflerden birisi oldu.

Konut kredisi vadesine göre aylık taksit hesaplama!

Konut kredisi faiz oranları son günlerde yeniden yükseldi. Peki bankaların faiz oranları ne oldu? 36 Ay Vadeli 100.000 TL konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu? İşte detaylar...

faiz indirimleri son durum Haberi

faiz indirimleri son durum

Bankaların mevduat faizindeki kapışmasının, ihtiyaçtan ziyade tercihten kaynaklandığı ortaya çıktı. Özellikle yabancı bankaların, mevduatın krediye dönüşüm oranını düşürmek için faiz rekabetine girdiği belirlendi.



Merkez Bankası'nın mart ayından eylül sonuna kadar aralıksız sürdürdüğü faiz indirimleri, bankaların mevduat faizlerine çok sınırlı düzeyde yansıdı. Mevduat yarışına giren bankalar bu rekabetin etkisiyle kredi faizlerini de arzulanan düzeye çekmekten kaçınırken, bu operasyonun fitilini özellikle yabancı bankaların ateşlediği ortaya çıktı. Merkez Bankası'ndan tarafından yapılan araştırma, mevduat faizlerindeki düşüşün sınırlı kalmasında yabancı bankaların tavrının öncü rolü üstlendiğini ortaya koydu.


LİKİDİTEDE SIKINTI YOK

İki uzmanın hazırladığı "Bankacılık sektörünün likidite pozisyonu ve mevduat faizleri ile ilişkisi" isimli çalışmada, mevduat faizlerinin neden kısa vadeli piyasa faizlerindeki düşüşe tepki vermediği ve bankaların faiz rekabetine girme nedeni masaya yatırıldı. Mevduat yarışında iki temel verinin...