04 / 05 / 2024

faiz oranları emlak sektörünü etkiledi mi

faiz oranları emlak sektörünü etkiledi mi

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü sert vurdu. Türkiye'de bir çok inşaat firması, yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düşerken, İzmir'de son bir ayda çok sayıda firma borca batık olduğu iddiasıyla mahkemeye koştu

Faiz indirimleri emlak piyasasını hareketlendirdi!

Konut kredisi faiz oranlarının 0,99’a düşürmesi emlak sektörünü canlandırdı. Geçtiğimiz dönemde yüksek seviyede bulunan kredi faizleri nedeniyle konut satın almak isteyen ihtiyaç sahipleri bekleme pozisyonuna girdi.

İnşaatçılar konut faiz oranlarının düşürülmesini istiyor!

Emlak ve inşaat sektörü temsilcileri konut faiz oranlarının düşürülmesini talep ediyor. Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Türkiye’de birçok inşaat firmasının yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düştüğünü belirtti. 

Konutta 20 yıl vade kampanyası faiz oranları!

Emlak Konut önderliğinde başlatılacak olan 20 yıl vade kampanyasına markalı konut üreticileri destek veriyor. İşte, Konutta 20 yıl vade kampanyası faiz oranları... 

Konut kredisi faiz oranlarındaki değişimin emlak piyasasına etkisi!

Medyada yer alan yorumlara göre konut satışlarında yaşanan artışın temel nedeni, hükümetin de bastırmasıyla göreli olarak düşen/düşürülmek zorunda kalınan konut kredi faiz oranları.

Faiz oranlarının düşmesi emlak sektörünü şahlandıracak!

Son aylarda durgun geçen emlak ve gayrimenkul sektörü, özellikle banka kredilerinde faiz oranlarının düşmesini bekliyor. Uzman Emlak'ın sahibi Engin Köse, oranların düşmesiyle sektörün şaha kalkacağını söyledi.

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi sektörde hareketliliği düşürdü!

Konut satışlarının önemli ölçüde düştüğünü ifade eden Miraç Emlak işletmecisi Erdal Yurttaş, konut kredisi faiz oranlarının yükselmeye başladığı andan itibaren piyasada hareketlilik yavaşladığını söyledi.

Murat Kurum: Konut kredisi faiz oranları yüzde 1'in altına inecek!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yakın vadede konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1'in altına ineceğini düşündüğünü söyledi.

Faiz oranlarının artması ev fiyatlarını düşürür!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, vatandaşların konut kredisiyle ilgili kafalarında yanlış düşünceler olduğunu aktardı. Güleroğlu, Faiz oranları yukarıda olduğunda ev satışları az ve ev fiyatları da düşük olur” dedi.

Çin'de konut kredisi faiz oranları düştü!

Çin hükümetinin emlak kontrollerini hafifletmesi ve faiz oranlarını 2012’den bu yana ilk kez düşmesinin ardından konuta olan talebin artmasıyla birlikte, yeni konut fiyatlarındaki düşüş azaldı.

Emlak vergisi faiz oranları!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Verginin geç ödenmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi faiz oranları...

Batışehir'de 2 bin 297 TL taksitle! Yüzde 0,69'luk faiz oranlarıyla!

Batışehir projesinde yer alan daireler için Emlak Konut finansmanı ile 120 ay vadelendirmede yüzde 0,69'luk faiz oranları uygulanıyor. Taksitler ise 2 bin 297 TL'den başlıyor.

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! Yüzde 0,99'dan başlıyor!

Kredi Pazarı konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırması ile birlikte konut kredisi faiz oranlarında da değişim yaşandı. Rapora göre en düşük faiz oranı yüzde 0,99'dan başlıyor...

Selahattin Keten Merkez Bankası faiz oranlarını değerlendirdi!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten faiz oranlarını değerlendirdi. Selahattin Keten, ' Merkez Bankası sıcak para girişinin önünü açan bir hamlede bulundu ' dedi...

faiz oranları emlak sektörünü etkiledi mi Haberi

faiz oranları emlak sektörünü etkiledi mi

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü sert vurdu. Türkiye'de bir çok inşaat firması, yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düşerken, İzmir'de son bir ayda çok sayıda firma borca batık olduğu iddiasıyla mahkemeye koştu. Aralarında Topuz Yapı, Atak İnşaat ve Uzman Yapı'nın da olduğu çok sayıda firma iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurdu. Bazı inşaat firmalarına yönelik ise haciz uygulamaları başlatıldı. İnşaat sektöründe yaşanan iflas erteleme ve haciz uygulamaları sektörde büyük endişe yarattı. İflas erteleme sayesinde firmalar borçlularına karşı korunmuş oluyor. Bu da alacaklı firmaları zor duruma sokuyor. İflas erteleme uygulaması nedeniyle alacaklı birçok firmanın sıkıntıya girdiği, sektörde zincirleme iflasların yaşanabileceği belirtiliyor. Başta Bornova, Karşıyaka ve Menemen olmak üzere çok sayıda sanayi tesisi yapan ve konut projesi üreten Topuz Yapı da iflas...