24 / 07 / 2024

Faizlerdeki artış gayrimenkul sektörünü ne yönde etkiliyor

Faizlerdeki artış gayrimenkul sektörünü ne yönde etkiliyor

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'a göre faizlerdeki artış gayrimenkulü olumsuz etkileyecek ancak iyi projeler satmaya devam edecek.

İnşaat maliyetlerindeki artış gayrimenkul sektörünü küçülttü! Maliyetler beş kat arttı...

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, maliyetlerin beş kat armasıyla sektörün olumsuz etkilendiğini ve gayrimenkul sektörünün küçülmesine neden olduğunu söyledi.

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu! 

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 12 milyon 171 bin 303,84 TL sermaye bedeli ile Selim Asael, Selim Bergsen ve İlia Karavil ortaklığında kuruldu.

Konut kredisi faizlerinin artışı gayrimenkul sektörüne yansıdı!

Faizlerin artmasının gayrimenkulde etkilerini göstermeye başladığını ifade eden Polat Holding Başkanı Adnan Polat, “Enflasyon büyük problem. Konutta düşüşler olacak. Daha çok orta gelir grubunu etkiler. A Plus yerler etkilenmez” diye konuştu.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Nova Art Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nova Art Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Okan Karabulut tarafından kuruldu.

Küresel konut fiyatlarında gerileme başladı: O ülkede sert düşüş!

Küresel konut fiyatları gerilemeye başladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları, faizlerdeki artışın emlak piyasasını vurmasıyla 2021 yılının Şubat ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Pro Art Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pro Art Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümit Çakır tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

Art Marina Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Art Marina Gayrimenkul Anonim Şirketi Büyükçekmece’de Frank Horst Volkmann tarafından kuruldu.

Art Marina Gayrimenkul Anonim Şirketi Kuruldu!

Art Marina Gayrimenkul Anonim Şirketi  Büyükçekmece’de Frank Horst Volkmann tarafından kuruldu.

Gayrimenkul alım satımı artık noterlerde de yapılabilecek!

Yeni kanunla beraber gayrimenkul alım satımları artık noterliklerce de gerçekleştirilebilecek. Peki yeni düzenlemenin detayları neler? İşte Noterlikten gayrimenkul alımı satımı detayları ve Avukat Nevin Can'ın konuyla ilgili o açıklamaları... 

Artı Batı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artı Batı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Veysel Taşdelen tarafından kuruldu.

Gayrimenkul fiyatları neden yükseliyor? GISP, artışları inceliyor! 

GİSP Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Başkanı Şükrü Cem Akçay, gayrimenkul fiyatlarındaki artışın sebeplerini açıkladı. İşte o sebepler...

Faizlerdeki artış gayrimenkul sektörünü ne yönde etkiliyor Haberi

Faizlerdeki artış gayrimenkul sektörünü ne yönde etkiliyor

DÖVİZ KURUNDA YAŞANAN dalgalanmalar, siyasi ve ekonomik belirsizlik kuşkusuz gayrimenkul sektörünü de yakından ilgilendiriyor. FED’in faiz kararına paralel olarak Türkiye’de de faiz oranlarının yükseleceği beklentisinin talebe yansımaması kolay gözükmüyor. Ancak bütün bunlar sektör için tam anlamıyla bir kara tablo yaratmıyor. Birincisi, bulanık sularda gayrimenkul Türkiye’de hâlâ sağlam bir yatırım olarak görülüyor. İkincisi, iyi projeler alıcısını buluyor.


Türkiye’nin öncü iki gayrimenkul markası İş GYO ve Nef, İstanbul Topkapı’da, eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arsa üzerine 1,1 milyar TLlik yatırım yapıyor. Dönüşüm alanı üzerindeki ilk proje olan İnistanbul Gala’mn ardından ikinci proje İnistanbul Lokal de Ortadoğu’nun en büyük emlak fuarı Dubai Citysca-pe Global 2015’te, planlanandan altı ay önce, ilk kez görücüye çıktı. İnistanbul Gala ve İnistanbul Lokalde bugüne kadar toplam bin...