27 / 04 / 2024

Konut kredisi faizlerinin artışı gayrimenkul sektörüne yansıdı!

Konut kredisi faizlerinin artışı gayrimenkul sektörüne yansıdı!

Faizlerin artmasının gayrimenkulde etkilerini göstermeye başladığını ifade eden Polat Holding Başkanı Adnan Polat, “Enflasyon büyük problem. Konutta düşüşler olacak. Daha çok orta gelir grubunu etkiler. A Plus yerler etkilenmez” diye konuştu.



Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, konut kredisi faizlerinin artmasının, gayrimenkul sektörüne yansıdığını söyledi. Polat, “Kesinlikle sektör etkilenmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Dünya gazetesinden Hamide Hangül’ün haberine göre, Polat Gayrimenkul tarafından, İstanbul Levent’te 60 milyon dolar yatırımla uygulanacak Polat Levent Exclusive projesinin tanıtım toplantısında konuşma yapan ve soruları yanıtlayan Adnan Polat, enflasyonun düşürülmesi gerektiğini paylaştı. Polat, şöyle sürdürdü: “Tüketimi azaltıp, arz eden kişilerin de satış zorluğu olduğu için fiyatlarını düşürme politikası gerçekleşecek. Zira enflasyon ülkedeki herkesin bir numaralı sorunu ve düşmanı.

Düşmesi lazım. Düşene kadar da belli acılar çekilecek. İnşallah mali politikalar değişmez. Tabii ki gayrimenkul piyasasını da çok etkiliyor. Zaten belli düşüler başladı. İstatistiklerde de bunu görüyoruz. Fakat böyle kupon yerler, onların alıcıları çok daha farklı. Ben burada bizi etkileyeceğini çok sanmıyorum. Daha çok orta gelir grubunun satın alacağı bölgelerde düşecek.”

Konut kredisi faizlerinin artışı gayrimenkul sektörüne yansıdı!

GELİR AYNI ORANDA ARTMADI

İnşaat maliyetleri ve yapımının pandemi itibarıyla bire, ikiye katlandığını vurgulayan Polat, gelirlerin aynı oranda artmadığını paylaştı. Polat, “ülke genelinde baktığımız zaman, konut sektöründe belli bir süre düşüşler olacak. Fakat böyle A Plus yerlerde etkileneceğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı. Toplantıda, “Kentsel dönüşüm en fazla muhtaç olan alanlardan dediniz. Başka dönüşüm projeleriniz var mı? Özellikle Etiler’de sitelerle görüşüyor musunuz?” sorusuna Polat, şu cevabı verdi: “Burası, kentsel dönüşüm için ya da deprem için konuştuğumuz zaman en kötü bölgelerden değil.

Konut kredisi faizlerinin artışı gayrimenkul sektörüne yansıdı!

İSTANBUL'UN YÜZDE 70'İNİN KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR

İstanbul’un yüzde 70'inin kentsel dönüşüme, yenilenmeye ihtiyacı olduğunu öngörüyorum. Burada Şişli, Beşiktaş, Bakırköy, Sarıyer ağırlıklı olmak üzere çok yapı yaptık. 70 yıl. Sattığımız konut sayısı 20 binden fazladır. En gurur duyduğumuz konu da hiçbir konut sahibimizle mahkemelik olmadık şu ana kadar. Bu çok önemli bir şey. Buralarda bize uygun bölgeler oldukça projeler yapmayı sürdüreceğiz.” Pandeminin ardından herkesin artık evden çalışmaya başladığına vurgu yapan Adnan Polat, “İş yeri talebi düştü. Bu nedenle Mecidiyeköy’deki binamız için ne yaparız ona karar veremedik” diye konuştu.

Tüm dünyanın belirsizliklerle dolu bir süreçten geçtiğini kaydeden Adnan Polat, “Avrupa'da özellikle Ukrayna savaşının ardından enerji krizi herkesi çok etkiledi. Avrupa'nın bütün ülkelerinde büyüme çok düştü. Böyle bir ortamda bir yandan büyüyeceksiniz bir yandan da yara almadan geçeceksiniz. Çok kolay değil. Doğru karar vermeniz lazım. İşin ekonomik tarafından baktığınız zaman işin kârlılığını muhakkak sağlamanız gerekiyor” dedi.

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Bakan Özhaseki: ‘TOKİ bizim yüz akımız oldu’


Geri Dön