29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: ‘TOKİ bizim yüz akımız oldu’

Bakan Özhaseki: ‘TOKİ bizim yüz akımız oldu’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutlarına ve yerinde dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, "Güya beğenmezlerdi. Ama şimdi TOKİ bizim yüz akımız oldu” dedi.



Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı bir TV programında açıklamalarda bulundu.

A Haber’in haberine göre, Bakan Özhaseki'nin açıklamalarında öne çıkan satır başları:

“Şunu bir defa herkesin bilmesi gerekiyor, Türkiye bir deprem ülkesidir. Bunun tartışması yok. Bilim insanları Himalayalardan başlayarak, Alplere doğru uzanan çizgi üzerinde 5 ülke vardır diye ifade ediyorlar. Bunlardan bir tanesi de bizim ülkemiz. Bizim gerek ana karamız üzerinde gerekse denizlerimizde son bir asırda meydana gelen 6 üzerinde şiddette deprem sayısı tam 226 adet. Neredeyse her yıl iki tane yıkıcı deprem ile karşı karşıyayız.

Karada ise bir asırda 60 kadar deprem oldu. Vefat edenlerin sayısı 130 bin, zararımız ise milyarca dolar.  Yüzyıllar boyunca koyu kırmızılar üzerinde fay hatları hareketli olduğu için kırılmalar sürüyor.”

Bakan Özhaseki: ‘TOKİ bizim yüz akımız oldu’

'YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ'NDE SON DURUM

“Artık mimarlık mühendislik tarafındaki hizmetlerle hiç toleransımız yok. Yerinde dönüşüme yönelik insanların aşırı bir talebi vardı. Ben doğduğum mahallede ikamet etmek istiyorum. Anılarımdan kopmak istemiyorum diyor. Biz büyük bir fedakarlık yaptık ve onun şartlarını da yayınladık.

İnsanlar bizim desteğimizi isteyip başvuruyor. Şu anda 245 bin kişi ben 'Yerinde Dönüştürmek İstiyorum' diye ifade ediyor.

100 metrekarelik bir konutun şu anda çıplak maliyeti 1.5 milyon TL. Bir kişi şu anda kendisi gidip malzemeleri alıp o konut yapmak istiyorsa 100 metre kare için 1.5 milyon lir harcamak zorunda. Biz de diyoruz ki, biz size bunu verelim inşa ediln. İstediğiniz gibi sürsün.

Ahır yok. Nrmal köy eviyse 750+750 bin lira ile konutunu yapsın. Çelik çok rahat yapılabiliyor. Eğer ahırı da varsa ona da 1 milyon lira kredi verelim ahırı yapsın.”

Bakan Özhaseki: ‘TOKİ bizim yüz akımız oldu’

“TOKİ BİZİM YÜZ AKIMIZ”

“Kahramanmaraş'ta neredeyse teslim edeceğimiz 10 bine yakın konut var. Tek katlı çelikten inşa edeceğimiz köy konutlarını 6 ay içerisinde bitireceğiz.  TOKİ  konutlarına biraz bizim özellikle muhalif tayfa soğuk bakarlardı. Güya beğenmezlerdi. Fakat TOKİ sınıfı geçti. Bizim yüz akımız oldu. Bundan 8-10 ay kadar önce bir deprem meydana geldi. TOKİ binalarına bir şey oldu mu? Çatlak bile yok.”

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’


Geri Dön