27 / 04 / 2024

fatih aksaray

fatih aksaray

İstanbul Belediyesi tarafından 80 milyon liraya yaptırılan Aksaray Yeraltı Çarşısı, 1975 yılında tamamen yanmış. Üst geçit ise kullanılamaz hale gelmiş. Yangının zarar bilançosu ise 1 milyar lirayı bulmaktaymış.

1945 yılında Fatih'te 217 metrekare arsa 6.500 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1945 yılında Aksaray'da Küçüklanga Caddesi ile Koçibey Sokak'ın birleştiği köşebaşında 217 metrekare arsa 171 altın parasına, 6 bin 500 liraya satılacakmış.

Ayma Otel Ve Turizm İşletmecilik Kuyumculuk Limited Şirketi Aksaray Şubesi açıldı!

Ayma Otel Ve Turizm İşletmecilik Kuyumculuk Limited Şirketi Aksaray Şubesi Fatih'te 3 milyon 600 bin TL sermaye bedeli ile Derviş Çelik tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Aksaray Yeraltı Çarşısı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Aksaray Yeraltı Çarşısı Şubesi bugün Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Aksaray Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Aksaray Şubesi bugün Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Fatih’te bina çöktü!

İstanbul Fatih Aksaray'da 2 katlı binanın çatı ve iç kısmında kısmi çökme meydana geldi. Enkaz altında kalan 1 kadın ekipler tarafından kurtarıldı…

Aksaray 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Aksaray Mahallesi, 941 ada yanı kadastral boşluk alan (941 ada eski 2 parsel) ve 940 ada, 19 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Avzi 3 Kardeş İnşaat Limited Şirketi Grand Bosfor Hotel Aksaray Şubesi açıldı!

Avzi 3 Kardeş İnşaat Limited Şirketi Grand Bosfor Hotel Aksaray Şubesi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Mmç Mimarlık Mühendislik Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Aksaray Şubesi açıldı!

Mmç Mimarlık Mühendislik Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Aksaray Şubesi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Fatih Aksaray ve Çevresi imar planı değişikliği askıda!

Aksaray ve Çevresi Yenileme Projesi kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Aksaray Orduevi yıkılıyor!

İstanbul Fatih'teki Aksaray Orduevi yıkılarak yeniden yapılacak. 15 Temmuz öncesinde Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Fatih Belediyesi'yle imar ve inşaat detaylarını görüşerek yeni projeleri hakkında bilgi verdi ve yeni orduevinin projesiyle ilgili çalışma başlattı.

Asitane İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asitane İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi, Husam M.S. Alhweıttı, Şenol Aktaş, Sulaıman A.A. Waked ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 24 Mayıs'ta Fatih, Aksaray Kemalpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Art16 Yapı İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Art16 Yapı İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Vıvadı Mursalov, Kamran Bagıyev, Afgan Babayev ortaklığıyla 150 bin TL sermaye ile 31 Mart'ta Fatih, Aksaray Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde kuruldu.

Orze Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orze Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Uğur Verep tarafından 50 bin TL sermaye ile 26 Şubat'ta Fatih, Aksaray Mahallesi, Abdüllatifpaşa Sokak'ta kuruldu.

İBB vakıflara 3 bina tahsis etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, protokol kapsamında Sultanahmet’teki 54 ada 36 parseldeki binayı Önder Vakfı’na verdi. Fatih Aksaray’daki 840 ada 116 parseldeki bina ile Çatalca’daki 63 ada 38 parseldeki binanın 4. katını Ensar Vakfı’na tahsis etti.

fatih aksaray Haberi

fatih aksaray



Statik hesapları bozulan geçit kullanılamayacak hale geldi..


AKSARAY YERALTI ÇARŞISI TAMAMEN YANDI


Asfalt yol kabarıp yarıldı, bir türlü içeri girilemedi. Yangını söndürmek için 20 kamyon kum döküldü.


  Aksaray Yeraltı Geçidi Çarşısı önceki gece elektrik kontağından çıkan yangın sonucu tamamen yanmıştır. 140 dükkanın bulunduğu çarşı korkunç yangında kül olurken, yılbaşı için vitrin süslemekte olan üç kız işçi, iki gece bekçisi, bir kafeteryanın bulaşıkçısı, ve bir banka bekçisi ile birlikte 15 kişinin yanarak can verdikleri tahmin edilmektedir.

  Geçit çarşısı ile birlikte üst geçidin de kullanılmayacak hale gelmesine sebep olan yangın, saat 01.00 sıralarında Nobi adlı bir gömlekçi dükkanında başlamıştır. Dükkanın sigorta kablolarında...