12 / 05 / 2024

Fatih Belediyesi Hazine arsaları

Fatih Belediyesi Hazine arsaları

Bakanlar Kurulu, İstanbul Fatih'teki Beyazıtağa ve Fatma Sultan Mahalleleri'nde bulunan ve toplam 4 bin 39 metrekare Hazine'ye ait 4 parseli, Fatih Belediyesi'ne devretti. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o karar ve gerekçesi...

Fatih Belediyesi İstanbul'un göbeğinde arsa satacak!

İstanbul İli Fatih Belediye Başkanlığı, İstanbul Fatih Ali Kuşçu Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı.

Fatih Belediyesi'nden İstanbul'un göbeğinde satılık arsa fırsatı! 

İstanbul İli Fatih Belediye Başkanlığı, Fatih Molla Gürani Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 172.17 metrekare alana sahip.

Fatih Altaylı vatandaşın cebinden çıkacak parayı açıkladı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı yeni ekonomik önlemlerin ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Fatih Belediyesi'nden Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Fatih Belediyesi, Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığı iddia edilen ve 494 ada 1 parsel üzerinde hayata geçirilen binayla ilgili  açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir, hazine ile mahsuplaştığı gayrimenkulleri satışa çıkarıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi hazine ile mahsuplaştığı gayrimenkulleri 11 Kasım tarihinde satışa çıkarıyor.

Fatih'te Kara Surları Millet Bahçesi inşası başlıyor!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilecek Kara Surları Millet Bahçesi Projesi'nde çalışmalar başlıyor.

Fatih'te 2 bin 632 adet yapının mimari durumu incelendi! 

Fatih Belediyesi tarafından yürütülen envanter çalışmasının birinci etabında eski Eminönü bölgesinde 32 mahalledeki toplam 2 bin 632 adet tescilli sivil mimari yapının güncel durumları tespit edildi.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Fatih'te Karagümrük Kütüphanesi hizmete açıldı!

Fatih Belediyesi, ilçede dokuzuncu kütüphanesi olan Karagümrük Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Fatih'teki Zeyrek Evleri yenileniyor!

Fatih Belediyesi, Zeyrek’teki Dünya Miras Alanı’nda kalan 11 adet sivil mimarlık örneği yapının basit bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. 

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor!

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu tarafından alınan Fatih'te tarihi alana uzak 10 bin binanın, hak kaybı olmadan sahiplerince yenilenebilmesine ilişkin karar uyarınca iki ayda 750 vatandaşla görüşüldü. 

Fatih'te 10 bin bina için plan düzenlemesi!

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu tarafından alınan karara göre, ilçede tarihi alana uzak 10 bin bina, hak kaybı olmadan sahipleri tarafından yenilenebilecek. 

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

Fatih Belediyesi Hazine arsaları Haberi

Fatih Belediyesi Hazine arsaları

Bakanlar Kurulu'nun Fatih Beyazıtağa ve Fatma Sultan Mahallelerinde bulunan ve toplam 4 bin 39 metrekare alana sahip, yenileme alanı olarak kabul edilen mülkiyeti Hazineye ait 4 parsel alanın bedelsiz olarak Fatih Belediye Başkanlığı'na devredilmesine karar verdi. 


Bakanlar Kurulu'nun 2014/7037 sayılı kararı, bugün (27 Aralık 2014 Cumartesi) tarihli ve 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o karar;


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/7034


İstanbul İli, Fatih İlçesi, Beyazıtağa ve Fatma Sultan mahallelerinde bulunan ve 13/9/2006 tarihli ve 2006/10961 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yenileme alanı olarak kabul edilen mülkiyeti Hazineye ait ekli listede belirtilen taşınmazların bedelsiz olarak Fatih Belediye Başkanlığına devredilmesi; Maliye Bakanlığının 13/11/2014 tarihli ve 39689 sayılı yazısı üzerine, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması...