14 / 05 / 2024

Fatih Belediyesi Karagümrük parkı

Fatih Belediyesi Karagümrük parkı

Fatih Belediyesi, Karagümrük'teki Haşim İşcan Parkı'na sağlık tesisi ve yer altı otoparkı yapmak için imar planı değişikliği istedi. Büyükşehir Meclis gündemine gelen teklif oyçokluğu ile kabul edildi.

Volkan Demirel'e büyük şok! 6 milyon dolarlık villasına tedbir kararı

Uzun yıllar Fenerbahçe kalesini koruduktan sonra kariyerine Fatih Karagümrük’ün teknik direktörü olarak devam eden Volkan Demirel’in Acarkent’teki 6 milyon dolarlık villasına ihtiyati tedbir kararı konuldu.

Merdivenci İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Müteahhitlik Limited Şirketi Karagümrük Şubesi açıldı!

Merdivenci İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Müteahhitlik Limited Şirketi Karagümrük Şubesi bugün Fatih'te 75 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Özalıcı tarafından açıldı.

Fatih Karagümrük'e yeni stat müjdesi!

Fatih Karagümrük Spor Klübü Başkanı Süleyman Hurma, futbol takımı için yeni stat çalışmalarında olumlu gelişmeler yaşandığını dile getirdi.

Fatih'te Karagümrük Kütüphanesi hizmete açıldı!

Fatih Belediyesi, ilçede dokuzuncu kütüphanesi olan Karagümrük Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Fatih'te tarihi surların bir bölümü çöktü!

İstanbul Fatih'teki Karagümrük Mahallesi Kaleboyu Caddesi üzerindeki tarihi surların bir bölümü çöktü.

Fatih, İstanbul’un en kıymetli hazinesi!

AKP Fatih Belediyesi Başkan adayı Turan, Fatih ilçesinin İstanbul’un en kıymetli hazinesi olduğunu söyledi. Turan, “Yedikule’den başlayıp Topkapı’ya kadar tarihi surların iç tarafındaki yapı yasaklı alanları kamuya kazandıracağız" dedi..

Gökhan Özoğuz Karagümrük’teki villasını satıyor!

Gökhan Özoğuz, Karagümrük’ten aldığı villasını satışa çıkardı. Etrafı ağaçlarla çevrili, özel garajı bulunan villası için 3 milyon TL isteyen şarkıcı, alıcı bulamazsa evi kiraya verecek.

Fatih Karagümrük Mahallesi imar tadilatı askıda!

Fatih'in Karagümrük Mahallesi, 2599 ada, 262 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Ankara'daki Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binası yıkılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Ulus’taki Spor Genel Müdürlüğü binası ile Gümrük Müsteşarlığı binasını yıkılacak..

Fatih Belediyesi'ne Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri ödülü!

Fatih Belediyesi, bilgi sistemlerine üzerine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı ‘Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri’ alanında ödüle layık görüldü.

Fatih Belediyesi'nin Günlük Kiralık Ev Toplantısı bugün!

‘Günlük Kiralık Evlerle’ İlgili Fatih Belediyesi’nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ile Birlikte Yaptığı Çalışmalarla İlgili Basın Bilgilendirme Toplantısı bugün saat 14.00 da Fatih Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılacak.

Gümrük Kanununun bazı maddelerinin uygulanması hakkında kararda değişiklik!

Türkiye'ye ev eşyasını getirmek isteyen yurt dışında yerleşik kişilerin gümrük muafiyetinden yararlanabilmesi için gereken kira kontrat süresi 2 yıldan 1 yıla indirildi. İşte karar metni..

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın temeli atıldı!

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temeli atıldı. 70 milyon TL’lik yatırım yapılacak projeyle, Türkiye-İran arasındaki ticaret canlanacak

Fatih Belediyesi Karagümrük parkı Haberi

Fatih Belediyesi Karagümrük parkı

Karagümrük'te 2 dönümlük alanı kaplayan ve semtin tek yeşil alanı olan Hasim İscan Parkı'na sağlık ocağı ve otopark yapılacak. Muhtar Altuntoprak, "Gösterdiğimiz yerlerdeki emlak rayici yüksek geldi, onlar semtin tek yeşil alanını tercih etti." dedi. 


İstanbul'un eski mahallelerinden Karagümrük'teki Haşim İşcan Parkında geçtiğimiz yıl plansız bir şekilde başlayan sağlık ocağı inşaatı mahalle sakinlerinin Anıtlar Kurulu'na şikayetleri üzerine durduruldu. Ancak Fatih Belediyesi. mayıs ayında sit alanı olan parkın imar planının değişmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurdu. İBB Meclisi, mahallenin tek yeşil alanının aile sağlık merkezi ve otopark yapılması için imar planlarını değiştirdi. 

23 yıldır parka komşu olarak yaşayan Hüseyin Konya adlı vatandaş, imarsız bir şekilde başlayan sağlık ocağı inşaatının 3 ay önce durdurulduğunu söyledi. 


Hüseyin Konya, değişiklik yapılan imar planlarının iptali için...