27 / 07 / 2024

fatih betonlaşma sorunu

fatih betonlaşma sorunu

Fatih Belediye Meclisi'nde CHP'li üye Coşkun Yeşilyurt AK Parti'li üye Ramiz Polat'a "Ataköy ile Zeytinburnu arasında sahili saran binaların yapılması sizce doğru olmuş mudur?" diye sordu.

Güngören'de yapılaşmamış, boş parsel yok denecek kadar az: Nüfus seyreltilmeli! 

1992 yılında Bakırköy’den bölünerek kurulan Güngören'de betonlaşma sebebiyle boş parsel yok denecek kadar az kaldı. Peki ne yapılmalı? İşte ayrıntılar...

O belediye Başkanı'ndan sert eleştiri: Övündükleri kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Toplumsal Belediyecilik, İlkeli ve Halkçı Belediye Yönetimi' konulu panelde yerel yönetim hakkında açıklamalarda bulunarak, kent yönetiminde ''kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz'' dedi.

O belediyeler birçok araziyi satılığa çıkardı!

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi; arsa, lojman ve sağlık alanını satışa çıkardı. Belediye, çevredeki yoğun betonlaşma sebebiyle park alanı olarak düzenlenmesi gereken, içinde pek çok yetişkin meyve ağaçlarının olduğu araziyi satışa çıkardı.

Kaçak yapılaşma sorunu bina kimlik sistemiyle çözülecek!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yaptığı açıklamada binalara asılacak olan kimlikler sayesinde, binalar tamamlandıktan sonra da düzenli olarak yapı denetiminden geçirilebileceğini söyledi.

Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan ev sahiplerine kira çağrısı!

Tunceli'de öğrenciler ev bulma sorunuyla karşı karşıya. Tunceli Valiliği, öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla atıl durumdaki binaları yurt yaparken, boş evlerin öğrencilere verilmesi için de harekete geçti. Yetkili isimler kiraların düşürülmesi için ev sahiplerine çağrıda bulundu.

Çamlıca'da yapılaşma sorunu gitgide büyüyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Melih Aşık, bugünkü köşe yazısında Çamlıca'daki yapılaşma sorununu kaleme aldı.

Fatih Mehmet Maçoğlu'dan öğrencilerin barınma sorununa çözüm!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kiralık ev bulamayan öğrencilerin sorununa çözüm sunacaklarını dile getirerek Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın yurt inşaatıyla ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Uzun süredir tartışılan Validebağ Korusu’nun ‘betonlaşma kâbusu’ mutlu sonla bitti. Üsküdar Belediye Başkanı hazırladıkları proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi.

İstanbul'da betonlaşma tehlikesi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fuat Bol bugünkü köşe yazısında İstanbul'daki betonlaşma sorununu kaleme aldı. İşte Bol'un o yazısı...

Tunceli'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! 

Tunceli'de Alibaba Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık tapu sorunu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu,10 kişinin tapusunu teslim etti.

Osman Gürün'den Bodrum'da imara açılan arazilere ilişkin açıklama!

Bir televizyon programına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, betonlaşma tehdidi altında olan Muğla’nın cennet kıyılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Gürün, Mollaveisoğlu’nun Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara

Osman Gürün: Görevimiz Gökova’yı kurtarmak!

Muğla’nın cennet kıyıları betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Kıyıların sit statüleri değiştirilip, imar planları düzenleniyor.. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Başka Gökova yok. Ucu açık ve kapsamı belirsiz bakanlık planlarının iptali için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

fatih betonlaşma sorunu Haberi

fatih betonlaşma sorunu

Fatih Belediyesi Meclisi Mart Ayı 2.Toplantısı Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Mecliste ilk olarak bir önceki toplantının tutanak özeti okundu. Tutanak özetinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Fatih Belediye Meclis Başkanvekili Hasan Suver belediye binasında gerçekleştirilen bir sergi hakkında bilgi verdi. Suver, TRT'nin Türkiye Cumhuriyeti'nde mesleğinde başarılı olan kadınlar ile ilgili bir sergi

gerçekleştirdiğini söyledi. Bunun üzerine CHP'li üyeler çalışmada Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a ve Sabiha Gökçen'e yer verilmediğini söyleyerek tepki gösterdiler.


Daha sonra CHP'den verilen önergede Mahkeme Altı Caddesi'nde bulunan yerin ne amaçla kullanıldığı belediyenin kira verip vermediği soru önergesi olarak verildi. Ardından gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilmek üzere oylandı.


O binaların olması doğru mu?

Daha sonra söz alan CHP Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Coşkun Yeşilyurt, İmar planlarının içerisinde gizli bir elin dolaştığını...