15 / 05 / 2024

Fatih Cami Karadeniz Medresesi

Fatih Cami Karadeniz Medresesi

Fatih Külliyesi içinde yer alan Karadeniz Medresesi'nin restorasyonunun bu yıl başlaması planlanıyor. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem açıklama yaptı.

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iştirak ettiği televizyon programında, Karadeniz gazı ile aiakalaı son gelişmeleri paylaştı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve enerji sektörüne dair "Karadeniz gazı, 35 sene zamanla tüm konutların doğalgazını karşılayacak" dedi

Bakan Dönmez resmen açıkladı! Karadeniz gazının evlere geleceği tarih belli oldu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nin açılış tarihini açıkladı. İşte Karadeniz gazının evlere geleceği tarih...

Karadeniz gazı ne zaman geliyor? Bakan Dönmez tarih verdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının ne zaman kullanıma sunulacağına yönelik sorulara açıklık getirdi ve o tarihi verdi.

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Filyos Limanı’nda, Karadeniz’de 2020 yılında keşfi yapılan doğal gazın sisteme verileceği net tarihi açıkladı.

Doğal gazın evlere gireceği tarih belli oldu! Bakan Fatih Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Dönmez, Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini 2023 yılının ilk çeyreğinde evlere ulaşacağını açıkladı. İşte detaylar…

Karadeniz'den çıkacak doğal gaz ne zaman kullanıma sunulacak? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gazın ne zaman Türkiye'de üretime geçeceğini açıkladı. İlk defa 3 arama gemisiyle doğal gazın çıkarılmasına yönelik çalışmanın sürdüğüne işaret eden Dönmez, 2023 yılına işaret etti.

Fatih Dönmez: Doğal gazda önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacak

Zonguldak’ın Filyos Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz’deki ilk görevi için demir aldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz’de ilk kez birlikte görev yapacak.

Karadeniz'de bulunan rezervin değeri 80 milyar dolar!

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervinin değerinin 80 milyar dolar olduğunu söyledi.

75 yıl sonra cami olarak açılan Fatih Kariye Camii Diyanet’e devredildi!

Kariye Müzesi’nin 75 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kariye Camisi yönetimi Diyanet’e devredildi.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Fatih Portakal: Kanal İstanbul'un amacı ABD ordusunun Karadeniz'e girişinin önünü açmak!

Gazeteci Fatih Portakal, Kanal İstanbul projesinin yapılmak istenmesinin nedeninin ABD donanmasının Karadeniz'e çıkışının ve yerleşmesinin önünü açmak olduğunu iddia etti.

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Trabzon'da cami inşaatı çöktü: 2 işçi yaralandı!

Doğu Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesi olacağı söylenen Trabzon Ortahisar’da yer alan cami inşaatının avlu bölümü çöktü. Çökme nedeniyle iki kişi yaralandı…

Fatih Cami Karadeniz Medresesi Haberi

Fatih Cami Karadeniz Medresesi

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, yaptığı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet tarafından Atik Sinan'a yaptırılan Fatih Camisi'nin 5 yıl süren restorasyonun ardından 2012'de ibadete açıldığını hatırlattı.


Darüşşifa, tabhane, imarethane, kütüphane, hamamın yanı sıra Akdeniz ve Karadeniz medreselerinin yer aldığı Fatih Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmalarına değinen Ertem, Akdeniz Medresesi'nin restorasyonunun 1-1,5 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.


Ertem, Karadeniz Medresesi bölümünün projelendirildiğini belirterek, "Şu anda Karadeniz Medresesi'nin restorasyonu için ihale aşamasındayız. Bu bölümün restorasyonu bittiğinde Fatih Camisi'nin de içinde bulunduğu Fatih Külliyesi'nin restorasyonu tamamlanacak" dedi.


Başta Fatih Sultan Mehmet'in türbesi olmak üzere, Osmanlı tarihinin birçok önemli isminin mezarının caminin haziresinde bulunduğuna işaret eden Ertem, hazire bütünlüğü içerisindeki türbelerin Vakıflar Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunmadığını, bu nedenle restorasyonun Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yapıldığını dile getirdi.


Ertem, caminin avlusunda çevre...