27 / 04 / 2024

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Filyos Limanı’nda, Karadeniz’de 2020 yılında keşfi yapılan doğal gazın sisteme verileceği net tarihi açıkladı.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz doğalgazının verileceği tarihi Zonguldak Filyos Limanı’ndan duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Karadeniz’de ülke tarihin en büyük doğal gaz rezervinin bulunduğunu açıkladığı 2022 yılının Ağustos ayından bu yana geçen zaman içinde hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü Filyos Limanı’nı ziyaret etti.

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Beraberindeki TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve üyelerine bilgiler veren Bakan Dönmez, Karadeniz gazının 2023 yılının Mart ayında sisteme verileceğini söyledi.

Filyos Limanı inşaatında 8 bin 100 kişinin gece gündüz görev yaptığını ve 51 gemi ile de deniz tarafındaki çalışmaların sürdüğünü söyleyen Bakan Dönmez, “Cumhuriyetin 100. Yılında, Türkiye yüzyılında milletin hasretle beklediği Karadeniz gazının Türk halkıyla buluşturmada geriye sayımın başladığını ve devam ettiğini kaydederek, “Önümüzdeki yılın Mart ayında bir aksilik çıkmadığı takdirde bu gazı sisteme vereceğiz” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön