10 / 05 / 2024

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Filyos Limanı’nda, Karadeniz’de 2020 yılında keşfi yapılan doğal gazın sisteme verileceği net tarihi açıkladı.



KARADENİZ GAZI NEREDE BULUNMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 senesinin Ağustos ayında açıklanan doğal gaz rezervi, ‘Sakarya Gaz Sahası’ Zonguldak’ın Ereğli ilçesinin açıklarında gerçekleşmişti.

Daha sonraki tetkiklerle birlikte söz konusu gazın miktarı 540 milyar metreküp olarak açıklanırken, bu rakam, dünya genelinde denizlerde keşfedilen en yüksek miktardaki doğal gaz olarak kayıtlara geçmişti.

Geçtiğimiz yıl ise Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında günlük 10 milyon metreküp gazın sisteme gireceğini, Sakarya Gaz Sahası’nın pik üretime ise 2026'da ulaşacağını bildirmişti.

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Erdoğan’ın açıklamalarına göre, sahada açılacak 40 kuyuyla birlikte günlük gaz kapasitesi daha sonra 40 milyon metreküpe çıkarmayı hedefleniyor.

Söz konusu keşfi yapan Fatih Sondaj gemisi, kuyuda 320 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunu tespit etmiş ve yapılan tetkiklerin ardından bu bölgede başlatılan çalışmalara Filyos Limanı’nın inşaatı da dahil edilmişti.

Avrupa'nın en büyüğü olacak! Kritik gün geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön