05 / 05 / 2024

Fatih Camisi nerede

Fatih Camisi nerede

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enez Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin restorasyonunun Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyledi...

Gazeteci Fatih Portakal sordu: Bu yıl birikimler nerede değerlendiriliyor? Vatandaş 'tasarrufum yok' dedi!

Altın, dolar ve mevduat faizlerinde yaşanan artışlar yatırımları daha kıymetli hale getirdi. Gazeteci Fatih Portakal, X sosyal medya hesabından '2024 yılının ilk ayında tasarrufunuz varsa nerede değerlendiriyorsunuz?' sorusunu sordu. İşte gelen cevaplar... 

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Fatih Belediyesi'nden Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Fatih Belediyesi, Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığı iddia edilen ve 494 ada 1 parsel üzerinde hayata geçirilen binayla ilgili  açıklama yaptı.

Fatih Kariye Camisi'nin açılışı ertelendi!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; yarın ibadete açılması beklenen Kariye Camisi açılışı ertelendi.

Enez Fatih Camisi yıl sonunda açılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonuna 2016 yılında başlanan Enez Fatih Camisi yıl sonunda hizmete açılacak.

Fatih'teki Mercan Ağa Camisi ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği Fatih'teki Mercan Ağa Camisi, kılınan cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Fatih Molla Zeyrek Camisi 29 Mayıs'ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yapılan Fatih'teki tarihi Molla Zeyrek Camisi tamamlandı. Caminin açılışı 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

İstanbul Fatih'te bulunan ve tadilat çalışmaları nedeniyle kapalı bulunan Davut Paşa Camisi bugün ibadete yeniden açıldı. 534 yıllık bir geçmişe sahip olan caminin açılışında Kur'an-ı Kerim okundu.

Enez Fatih Camisi'nin restorasyonu devam ediyor!

Edirne'de "Enez Ayasofyası" olarak da bilinen tarihi Enez Fatih Camisi'nin vakfiyesine uygun şekilde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Fatih'teki Haseki Sultan Camisi restore edilecek!

Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan ilk eserlerden biri olan Fatih'teki Haseki Sultan Camisi restore edilecek.

Almanya Hannover'daki Fatih Camii ibadete açıldı!

Almanya Hannover bölgesinde, Helmstedt Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı Fatih Camisi törenle ibadete açıldı. Törene çok sayıda davetli katıldı.

Gürmen Grup'un acı günü! Hüseyin Doğan vefat etti!

Ramsey İcra Kurulu Başkanı ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) 2013-2015 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan hayatını kaybetti. Cenaze yarın öğle vakti Fatih Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Fatih Bodrum Mesih Paşa Camisi yapılaşma nedeniyle zarar görüyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde İstanbul'un fethinden sonra Ortodoks kilisesinden camiye çevrilen Fatih'teki 1093 yıllık Bodrum Mesih Paşa Camisi binası etrafındaki yapılaşma nedeniyle zarar görüyor.

Fatih Camisi nerede Haberi

Fatih Camisi nerede

Edirne'nin Enez ilçesindeki tarihi kalede bulunan Fatih Camisi restore edilecek.


İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enez Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin restorasyonunun Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyledi.


Şu anda daha çok temel düzeyde çalışmalar yürütüldüğünü, temellerin sağlamlığı ve taşıma kapasitesinin olup olmadığına bakıldığını belirten Başaran, şöyle konuştu:


"İtalyan ekibi restorasyon projesini hazırlama aşamasında. Bir restorasyon projesi sunacaklar. Aslında restorasyon projesi de Koruma Kurulu tarafından kabul edilmiş ama yapım aşamasında bazı değişiklikler olabilir düşüncesiyle yeni öneriler sunulacak. Sondajlar yapıyoruz. Edirne Koruma Kültür Varlıkları ve Koruma Kurulunun ön gördüğü yerlerde, caminin içinde ve dışında temel araştırmalarını yapıyoruz."

Başaran, restorasyonun önümüzdeki yıl başlamasının hedeflendiğini kaydetti.


Yeni...