20 / 05 / 2024

Fatih Haydarhane Camisi yeniden inşa edilecek

Fatih Haydarhane Camisi yeniden inşa edilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'teki kayıp Haydarhane Camisi ve Haziresi'nin ortaya çıkarılarak yeniden inşa edilmesine ilişkin teklif onaylandı.

Fatih Belediyesi'nden Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Fatih Belediyesi, Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığı iddia edilen ve 494 ada 1 parsel üzerinde hayata geçirilen binayla ilgili  açıklama yaptı.

Fatih Kariye Camisi'nin açılışı ertelendi!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; yarın ibadete açılması beklenen Kariye Camisi açılışı ertelendi.

Enez Fatih Camisi yıl sonunda açılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonuna 2016 yılında başlanan Enez Fatih Camisi yıl sonunda hizmete açılacak.

Fatih'teki Mercan Ağa Camisi ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği Fatih'teki Mercan Ağa Camisi, kılınan cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Fatih Molla Zeyrek Camisi 29 Mayıs'ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yapılan Fatih'teki tarihi Molla Zeyrek Camisi tamamlandı. Caminin açılışı 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

İstanbul Fatih'te bulunan ve tadilat çalışmaları nedeniyle kapalı bulunan Davut Paşa Camisi bugün ibadete yeniden açıldı. 534 yıllık bir geçmişe sahip olan caminin açılışında Kur'an-ı Kerim okundu.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Enez Fatih Camisi'nin restorasyonu devam ediyor!

Edirne'de "Enez Ayasofyası" olarak da bilinen tarihi Enez Fatih Camisi'nin vakfiyesine uygun şekilde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Fatih'teki Haseki Sultan Camisi restore edilecek!

Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan ilk eserlerden biri olan Fatih'teki Haseki Sultan Camisi restore edilecek.

Almanya Hannover'daki Fatih Camii ibadete açıldı!

Almanya Hannover bölgesinde, Helmstedt Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı Fatih Camisi törenle ibadete açıldı. Törene çok sayıda davetli katıldı.

Fatih Bodrum Mesih Paşa Camisi yapılaşma nedeniyle zarar görüyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde İstanbul'un fethinden sonra Ortodoks kilisesinden camiye çevrilen Fatih'teki 1093 yıllık Bodrum Mesih Paşa Camisi binası etrafındaki yapılaşma nedeniyle zarar görüyor.

Fatih Haydarhane Camisi yeniden inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'teki kayıp Haydarhane Camisi ve Haziresi'nin ortaya çıkarılarak yeniden inşa edilmesine ilişkin teklif onaylandı.

Fatih Birol'un acı günü! Kemal Birol vefat etti!

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol'un babası Prof. Dr. Kemal Birol, Karacaahmet Mezarlığı Şakirin Camisi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Kemal Birol'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Fatih Haydarhane Camisi yeniden inşa edilecek Haberi

Fatih Haydarhane Camisi yeniden inşa edilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'teki kayıp Haydarhane Camisi ve Haziresi'nin ortaya çıkarılarak yeniden inşa edilmesine ilişkin teklif onaylandı. Alınan kararla, kayıp bir kültürel mirasın kurtulması ve hizmete sunulması sağlanacak.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısının 3. birleşimi, belediyenin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti.


Toplantıda, Fatih İskenderpaşa Mahallesi Horhor Caddesi'nde bulunan ve eskiden Haydarhane Camisi'nin bulunduğu alanın yeniden cami olarak düzenlenmesi konusu görüşüldü. Tarihi mirasa ilişkin Kültür Sanat ve Hukuk komisyonlarının müşterek raporu oylama sunuldu. Mecliste oylanan rapor oy birliği ile kabul edildi.


Buna göre, Haydarhane Camisi'nin, fakülteye ve çevresindeki mahalleye hizmet verecek bir uygulama mescidi olarak yeniden inşasına ve cami haziresinin ıslahına yönelik projenin gerçekleştirilmesine karar verildi. 


İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne de komşu olan alan, Haydari Hüseyin Dede Vakfı'na ait arazide bulunuyor. Projenin giderlerinin...