06 / 05 / 2024

Fatih tarihi esekleri

Fatih tarihi esekleri

Fatih’ten Yavuz’a Kanuni’den, II. Bayezıd’a kadar pek çok padişahın emanetine ev sahipliği yapan Fatih semtinde 10 bin 500 civarında tarihi eser bulunuyor. Bu eserlerin 300’ü son 10 yılda yeniden ayağa kaldırıldı.

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkiinde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

İBB, Fatih'te konut alanı imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Fatik ilçesi, Nev Bahar Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Fatih Nev Bahar'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Fatih Peker, Peker GYO İcra Kurulu Başkanı oldu!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üyeliği görevini sürdüren Fatih Peker, 1 Kasım 2021 tarihi tibariyle mevcut yönetim kurulu üyeliği görevinin yanında İcra Kurulu Başkanı olarak atandı.

Fatih 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Fatih ilçesi, ( Tarihi Yarımada ) 1. Derece Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Notu Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

İstanbul'daki tarihi eserlerin restorasyonu 2021'de tamamlanacak!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 2021 yılı hedefleri doğrultusunda, İstanbul'da Beyazıt, Fatih, Eminönü ve Sirkeci'de yer alan tarihi eserlerin restorasyonunun 2021 yılı içerisinde bitirmek için çalıştıklarını dile getirdi. 

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Fatih'te 250 yıllık çeşmelerinin üzerindeki binalar tepkilere neden oldu!

İstanbul Fatih'te yer alan 250 yıllık tarihi çeşmelerin üzerine inşa edilen binalar halkın tepkisine neden oldu.

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor!

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu tarafından alınan Fatih'te tarihi alana uzak 10 bin binanın, hak kaybı olmadan sahiplerince yenilenebilmesine ilişkin karar uyarınca iki ayda 750 vatandaşla görüşüldü. 

Tarihi Demirci Döner Londra'da şube açıyor!

İstanbul'da Fatih, Ataşehir Watergarden ve Maltepe'de şubeleri bulunan Tarihi Demirci Döner Lokantası'nın sahibi Orçun Ongun, şimdi de gözünü Londra'ya dikti.

Fatih'te 10 bin bina için plan düzenlemesi!

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu tarafından alınan karara göre, ilçede tarihi alana uzak 10 bin bina, hak kaybı olmadan sahipleri tarafından yenilenebilecek. 

Tarihi Türkiye Han icradan satışa çıktı!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Fatih'te bulunan tarihi Türkiye Hanı'nı satışa çıkardı. 9 Eylül'de ihalesi gerçekleşecek tarihi han için 42 milyon lira isteniyor...

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Fatih tarihi esekleri Haberi

Fatih tarihi esekleri

‘Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu.’ Doğruluğu tam bilinmese de, bu söz, Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart’a atfedilir. Velev ki Napolyon’un ağzından böyle bir cümle çıkmamış olsun, yine de İstanbul üç büyük imparatorluğa ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. İstanbul dünyanın gözbebeğiyse, İstanbul’un gözbebeği neresi? Bu soruya hiç düşünmeden ‘Fatih’ yanıtını verebiliriz. Zira  Fatih, İstanbul’u İstanbul yapan göz kamaştıran tarihi hazinelerin evi. Malum burası Suriçi. Topkapı Sarayı ile en görkemli camiler (Süleymaniye, Sultanahmet) ve Bizans dönemine ait yapılar burada yer alıyor.


1453’te İstanbul’u Türk İslam dünyasına kazandıran Fatih Sultan Mehmed, fetihten hemen sonra, şehri imar faaliyetine girişti. Surları tamir ettirdi. Bakımsız ve harap durumdaki Ayasofya yeniden hayat buldu. Fatih’te, Sultan’ın adını taşıyan Camii ve Külliye ile Topkapı Sarayı’nın inşası...