04 / 05 / 2024

fatih Üçbaş Nurettin Hamza Camisi ve Medresesi

fatih Üçbaş Nurettin Hamza Camisi ve Medresesi

Mimar Sinan'ın tarihi tespit edilen ilk eseri olarak bilinen, Fatih'teki Üçbaş Nurettin Hamza Camisi ve Medresesi, ilçe belediyesince restore ettiriliyor.

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Fatih Surdibi'nde millet bahçesi çalışmaları başladı!

Fatih'te hayata geçirilen projeye yönelik açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Surdibi'ndeki millet bahçesinde çalışmalara başlandığını dile getirdi. 

Fatih'te büyük dönüşüm başlıyor!

İstanbul'un Fatih ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Çalışmalar dahilinde 10 bin bina dönüşüme girecek. 

Fatih Peker, Peker GYO İcra Kurulu Başkanı oldu!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üyeliği görevini sürdüren Fatih Peker, 1 Kasım 2021 tarihi tibariyle mevcut yönetim kurulu üyeliği görevinin yanında İcra Kurulu Başkanı olarak atandı.

Fatih'te Kara Surları Millet Bahçesi inşası başlıyor!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilecek Kara Surları Millet Bahçesi Projesi'nde çalışmalar başlıyor.

Fatih Yücelik, Türk Çimento'nun yeni başkanı oldu!

ERÇİMSAN Holding’in İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Yücelik, Türk Çimento’nun 24'üncü Başkanı oldu.

Fatih Portakal kişisel verilerinin sızdırılmasıyla ilgili CİMER'e başvurdu!

FOX TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal kişisel verilerinin neden bazı gazetelere sızdırıldığına cevap istedi. Fakat cevap alamadı. Bunun üzerine gazeteci son çare olarak CİMER'e başvuru yaptı...

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu Bakanlığa tahsis edildi!

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun tahsis işlemleri tamamlandı. 31 kiralık dükkân hariç olmak üzere stadyum, 25 seneliğine bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına verildi.

Fatih Dönmez: Bor işlemeye başlıyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cuma günü Balıkesir Bandırma’da bor karbür tesisinin açılacağını duyurdu. Dönmez “Boru işlemeye başlıyoruz, bu madeni artık savunma, nükleer, metalurji, makine sanayilerinde kullanacağız” dedi.

Mehmet Ergün Turan, Fatih Belediye Başkanı oldu!

Fatih'de belediye başkanlığını, kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Ergün Turan kazandı. Turan, yaklaşık 5 yıl TOKİ'nin başkanlığını yaptı...

Ergün Turan, AKP Fatih Belediye Başkan Adayı oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ'nin eski başkanı Mehmet Ergün Turan'ı Fatih Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi...

TOKİ Başkanı Ergün Turan AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi İstanbul adaylarını yarın açıklaması bekleniyor. Kulislerde ise TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın Fatih Belediye Başkan adayı olarak gösterileceği konuşuluyor...

Elma Emlak Müşavirliği Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Elma Emlak Müşavirliği Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Başgül ve Şaziye Senem Başgül ortaklığında kuruldu. 

fatih Üçbaş Nurettin Hamza Camisi ve Medresesi Haberi

fatih Üçbaş Nurettin Hamza Camisi ve Medresesi

Mimar Sinan'ın tarihi tespit edilen ilk eseri olarak bilinen, Fatih'teki Üçbaş Nurettin Hamza Camisi ve Medresesi, ilçe belediyesince restore ettiriliyor.


İlgi odağı eserlerinin sırları keşfedilmeye çalışılan Mimar Sinan'ın, baş mimar olmadan önce yaptığı Üçbaş Nurettin Hamza Camisi ve Medresesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserin Fatih'te yaşayan Üçbaş Nurettin Hamza bin Ataullah tarafından Mimar Sinan'a yaptırıldığını belirterek, "Hamza bin Ataullah, aslında Adapazarı Karasulu ve bu civarda berberlik yapıyor, oradan kazandığı paralarla ömrünün sonuna doğru yaptırıyor burayı. Yaklaşık 500 yıl sonra buranın projelerini, rölövelerini yapıp yeniden ihya ediyoruz. Bizim açımızdan da son derece önemli, Mimar Sinan, Babinger’in de dediği gibi, 'Doğu medeniyetinin Michelangelosu'dur. O dönemki Avusturya Büyükelçisi, Avusturya'ya Kanuni için haber gönderirken şunu der,...