06 / 05 / 2024

Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi

Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi

OHAL Kararnamesi kapsamında Hazineye devredilen Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek hizmet binası olarak yeniden hizmete başladı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. 

Fatih Üniversitesi'nin arazisi bedelsiz mi tahsis edildi?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin 29 dönümlük arazi üzerinde kurulan Fatih Üniversitesi’ne araziyi bedelsiz tahsis ettiği, üniversitenin de 11 yıl boyunca araziyi protokole aykırı biçimde kullandığı belirtiliyor. 

Cibali Bilgi Evi, Medipol Üniversitesi'ne tahsis edildi!

Fatih Belediyesi'nin onrarım yaptıktan sonra bilg evi olarak kullandığı Cibali Bilgi Evi binası 10 yıllığına Medipol Üniversitesi'ne tahsis edildi.

Fenerbahçe Fatih Üniversitesi'nin arazisine mi talip?

Fenerbahçe Yönetici Murat Özaydınlı, ''Kapatılan üniversitelerden birinin arazisi ve binaları ile Fenerbahçe Üniversitesine devredin, fetö'süz çağdaş eğitim garanti.''dedi.

Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi kapatıldı!

İstanbul’un Maltepe ilçesindeki Dragos sahil yolundaki Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi'ne el kondu. Hastane kapatıldı.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'nin ek binası hizmete açıldı!

OHAL Kararnamesi kapsamında Hazineye devredilen Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek hizmet binası olarak yeniden hizmete başladı.

Sema Pekdaş kentsel dönüşüm yüksek lisansı yapıyor!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da öğrencisi olduğu Gediz Üniversitesi Kentsel Yenileme Yüksek Lisans Programı ile şehirleri çirkin görünümden kurtaracak kentsel yenilemede eksikliği hissedilen uzmanlar yetiştiriliyor.

Fatih Üniversitesi'nin plan değişikliği Büyükçekmece Belediyesi'ne gönderildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İma Komisyonunun görüşü doğrultusunda oybirliğiyle aldığı karala, 2 yıl önce yapılan imar artışı ve fonksiyon değişikliğini iptal etti.

Fatih Bulut: Marmara Depremi sadece İstanbul'u etkilemez!

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Araştırma Merkezi (AFAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Bulut, Marmara Bölgesi depremi için yalnızca İstanbul’u ele almanın yanlış olacağını belirtti.

Fatih Bulut: Marmara Bölgesi'nde büyük depremler görülebilir!

12 Kasım 1999'da yaşanan Düzce depreminin 15. yıldönümü nedeniyle açıklama yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Araştırma Merkezi (AFAM) Müdürü Yrd.Doç. Dr. Fatih Bulut, "Marmara Bölgesi'nde büyük depremler görülebilir" dedi

Fatih'teki itfaiye alanı Fatih Belediyesi'ne devredildi!

Bakanlar Kurulu, İstanbul Fatih'te Hüsambey Mahallesi'ndeki yenileme alanı olan itfaiye alanının Fatih Belediyesi'ne bedelsiz olarak devredilmesine karar verdi. Alan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nin yanında yer alıyor... İşte o Hazine arsası...

Ferhat Karaca: İstanbul'da hava kirliliği tarihi eserlere zarar veriyor!

Fatih Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Karaca, hava kirliliğine karşı önlem alınmaması halinde tarihi eserlerin zarar göreceği uyarısında bulunarak yer yer 10-20 kat arasında tahrip yaşanan yerlerin de olduğunu söyledi...

Mustafa Ilıcalı: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü daha çok yoruldu!

Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün, Boğaziçi Köprüsü'nden daha fazla yorulduğunu belirtirken yorgunluğun en büyük nedenini de açıkladı....

Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi Haberi

Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi

Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kararnamesi kapsamında Hazineye devredilen Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek hizmet binası olarak yeniden hizmete başladı.


İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli iradeye kalkışma sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen sağlık kuruluşlarına OHAL kapsamında el konulduğunu hatırlattı. 


Orhan, bu çerçevede Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesinin de Sağlık Bakanlığınca devralındığını belirterek, sağlık kuruluşunun birlikleri bünyesinde hizmet vermeye başladığını söyledi. 


Hastanenin 23 Temmuz'da yapılan el koyma işleminin ardından, büyük kısmı Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinden olmak üzere birliğe bağlı tüm birimlerdeki yoğun çalışma sonrasında haftanın ilk iş günü...