29 / 04 / 2024

Fatih- Vezneciler Altgeçidi inşaat çalışmaları

Fatih- Vezneciler Altgeçidi inşaat çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla başlattığı altgeçit çalışmalarına hız kazandırdı. Fatih- Vezneciler Altgeçidi çalışması sırasında ortaya çıkan tarihi kalıntılar işçilerin dikkatini çekti..

İzmir Altınyol'a taşıt altgeçidi yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınyol'a taşıt alt geçidi ve kavşaklar yapılarak ulaşım rahatlatılacak. Ulaşım Planlama Şube Müdürü Fatma Garip Dilber, yapılacak yatırımlara dair sunum gerçekleştirdi....

Fatih'e yakışmayan inşaat yükseliyor!

İstanbul gibi dünyanın gözbebeği kadim şehir olan Fatih'te modern yapı yükselmeye başladı. Süleymaniye, Şehzadebaşı ve Vezneciler’in merkezinde tarihî ahşap eski evleri kapatan yapının ne olacağı ise merak konusu oldu.

Mithatpaşa’ya değer katacak projede çalışmalar sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi üzerinde oluşturduğu, meydan projesinde çalışmalarına hızla devam ediyor.

Vezneciler-Sultangazi metro hattı imar planı askıda!

Fatih İlçesi'nden geçecek Vezneciler - Edirnekapı - Eyüp - Gaziosmanpaşa - Sultangazi raylı sistem hattı projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

İzmir Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kullandığı aracın gerçekleştirdiği ilk seferin ardından hizmete açıldı.

İzmir'e tramvaylı meydan geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi'nin inşaatında sona gelindi. 1.500 fore kazıkla aşılarak tamamlanan alt geçidin hafta sonu açılması planlanıyor. 

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Adana'nın yeni alt geçitleri açılış için gün sayıyor!

Kent içi trafiği rahatlatacak D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi (Karnıyarık) ile Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi’nin hizmete açılmasına sayılı günler kaldı.

İzmir Torbalı'daki taşıt altgeçidi tamamlanıyor!

İZBAN'ın ilçeye ulaşmasıyla toplu ulaşımda yeni bir döneme giren Torbalı'da, Büyükşehir Belediyesi'nden karayolu trafiğini rahatlatacak bir hamle daha geliyor. 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişimine inşa edilen taşıt altgeçidi tamamlanma aşamasına geldi.

Hüseyin Sözlü Karnıyarık projesi için tarih verdi!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, halk arasında ‘Karnıyarık’ diye anılan D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi’nin üzerini kapatma çalışmalarını ihale takviminden 2 ay erken tamamlayacaklarını açıkladı.

Kadıköy Selamiçeşme üst geçidi yeniden inşa edilecek!

İstanbul Kadıköy'deki Selamiçeşme Demiryolu Altgeçidi için geri sayım başladı. 30 yıl önce yapılan Selamiçeşme üstgeçidi altgeçit olarak yeniden inşa edilecek.

Adana'da ulaşım sorunu çözülüyor!

Adana’da yıllardır su baskınları ve D-400 Karayolu’nun daraltıldığı yönünde eleştirilere maruz kalan D- 400 Altgeçidi için Adana Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı.

Topkapı Alt Geçidi Ucuzluk Çarşısı'nda yangın!

Topkapı-Habipler Tramvay Hattı'nın Topkapı İstasyonu yakınındaki altgeçitte bulunan ucuzluk çarşısında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına, Fatih, Zeytinburnu, Bayrampaşa ve Bakırköy itfaiye ekipleri müdahale etti.

Fatih- Vezneciler Altgeçidi inşaat çalışmaları Haberi

Fatih- Vezneciler Altgeçidi inşaat çalışmaları
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla başlattığı altgeçit çalışmalarına hız kazandırdı. Fatih- Vezneciler Altgeçidi çalışması sırasında ortaya çıkan tarihi kalıntılar işçilerin dikkatini çekti. Belediye yetkililerinin olay yerine gelerek inceleme yapmasıyla kalıntıların eski bir sarnıca ait olduğu belirlendi. İstanbul Arkeoloji Müdürlüğü harekete geçerek yeni bulunan sarnıcı sac pano ile kapattırarak koruma altına aldı. Yenileme sırasındaki mermer blokları ise tutanak tutularak sökülüp, üzerindeki harçlar konservasyon laboratuvarında temizlenip tekrar yerlerine yerleştirildi.


Yeni...