29 / 04 / 2024

fatih yenileme alanı fatih belediyesine bedelsiz devredildi

fatih yenileme alanı fatih belediyesine bedelsiz devredildi

Bakanlar Kurulu, İstanbul Fatih'te Hüsambey Mahallesi'ndeki yenileme alanı olan itfaiye alanının Fatih Belediyesi'ne bedelsiz olarak devredilmesine karar verdi. Alan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nin yanında yer alıyor... İşte o Hazine arsası...

İBB, Fatih'te konut alanı imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Fatik ilçesi, Nev Bahar Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Fatih Nev Bahar'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziantep Şahinbey için son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gaziantep Şahinbey ilçesi Bey ve Eyüpoğlu mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bölge yenileme alanı ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 31856 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Niğde için kamulaştırma kararı!

Niğde İli, Merkez İlçe Sınırları İçerisinde Cumhurbaşkanı Kararı ile İlan Edilen Yenileme Alanı Kapsamında Bulunan Bazı Taşınmazların Kentsel Yenileme Projesi Kapsamında Niğde Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bulgur Palas Yenileme Projesi için dikkat çeken Sulukule uyarısı!

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile onaylandı.

Fatih Kalenderhane Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Kalenderhane Mahallesi, 960 ada içi kadastral boşluk alan ve 961 adanın bir kısmı ile Hocagıyasettin Mahallesi, 513 adanın bir kısmı ve 562 adanın tamamı Yenileme Avan Projelere ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Konya'da yenileme alanı kararı!

Konya İli, Selçuklu ilçesi Şile Mahallesi'ni kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararı sonrasında binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandı.

Kayseri'de yenileme alanı kararı!

Kayseri Melikgazi ilçesini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

fatih yenileme alanı fatih belediyesine bedelsiz devredildi Haberi

fatih yenileme alanı fatih belediyesine bedelsiz devredildi


Bakanlar Kurulu, Fatih İlçesi Hüsambey Mahallesi 985 Ada 3 Parseldeki Hazine'ye ait 471,90 metrekare büyüklüğündeki yenileme alanını bedelsiz olarak Fatih Belediyesi'ne devredilmesine karar verdi. Bakanlar Kurulu'nun 2014/6581 sayılı kararı, bugün (24 Temmuz 2014 Perşembe) tarihli ve 29070 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 



Fatih Belediyesi'ne bedelsiz devredilen alan!



Bakanlar Kurulu tarafından Fatih Belediyesi'ne bedelsiz devredilen Hazine'ye ait yenileme alanı, Haydarbey Caddesi ile Büyük Karaman Caddesi'nin kesiştiği köşede yer alıyor. 



Fatih Belediyesi'nin kayıtlarına göre bölge, itfaiye alanı olarak görülüyor...



İşte o karar!


Bakanlar Kurulu'nun bedelsiz devretme kararı şöyle; 


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/6581


İstanbul İli, Fatih İlçesi, Hüsambey Mahallesinde bulunan ve 13/9/2006 tarihli ve 2006/10961 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yenileme alanı olarak kabul edilen mülkiyeti Hazineye ait ekli listede belirtilen taşınmazın bedelsiz olarak Fatih Belediye...