04 / 05 / 2024

fatihteki surlar millet bahçesi

fatihteki surlar millet bahçesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

Fatih'te Kara Surları Millet Bahçesi inşası başlıyor!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilecek Kara Surları Millet Bahçesi Projesi'nde çalışmalar başlıyor.

İstanbul'un o ilçesine yeni millet bahçesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul İli, Fatih İlçesi, Kara Surları Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

İstanbul'a yeni millet bahçesi müjdesi!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Kara Surları Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 4 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı tamamlandı!

İstanbul Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan tarafından hayata geçirilen Kara Surları Millet Bahçesi Projesi’nin Topkapı-Mevlana Kapı arasındaki birinci etabı tamamlandı. 

İstanbul’un surları millet bahçesine dönüşecek!

Fatih Belediyesi, Yedikule ve Topkapı'da bulunan sur hatlarını millet bahçesine dönüştürecek projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

Sur Millet Bahçesi'nin yapımında sona gelindi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri arasında 150 dönümlük alanda meydana gelen millet bahçesinin yapımında sona yaklaşıldı.

Diyarbakır Millet Bahçesi inşaatı nedeniyle sur duvarı çöktü!

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Diyarbakır’ın tarihi surları, millet bahçesi inşaatı sebebiyle çöktü.

Ergün Turan: Suriçi millet bahçesi olacak!

AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Ergün Turan, 31 Mart yerel seçim projelerini anlattı. Suriçi'nin millet bahçesi olacağını söyleyen Başkan Adayı Turan, tarihi surların halka açılacağının müjdesini verdi.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Millet Bahçesi olacak!

Mersin'de 1951'den 2014 yılına kadar hizmet veren tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yıkım çalışmaları başladı. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Millet Bahçesi olacak.

Bingöl'de "Millet Bahçesi" sevinci!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bingöl Belediyesi 52 bin metrekarelik alanda inşaatına başlanan Millet Bahçesi'nde peyzaj çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş Millet Bahçesi 2019'da açılacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç inşaat çalışmaları devam eden Tanır Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu.

fatihteki surlar millet bahçesi Haberi

fatihteki surlar millet bahçesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul'daki belediye başkanlarıyla Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fatih'te tarihi surların üzerine yapılan otel konusuna değinen Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini söyledi. 

Bir taraftan tarihsel dönüşümü de yapmak zorunda olduklarını ifade eden Bakan Kurum, "Yine bu komisyonumuz bünyesinde tarihsel dönüşümü, riskli binaların dönüşümü, afet riskine karşı dönüşümü yönlendirecek ve bu anlamda bir irade ortaya koyacak çalışmayı yapacaklar. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak  maddi-manevi ve teknik desteği vereceğiz." diye konuştu.

Kurum, komisyonla bir bütün halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da desteğiyle çalışmaları gerçekleştireceklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı'nın 2012'de "Bedeli ne...